Folytatása lesz a kolozsvári csendőr-erőszakoskodásnak

Több képviselő is beadvánnyal fordul a belügyminisztériumhoz, mert szombaton egy színésznőt erőszakkal távolítottak el az Új Jobboldal tüntetéséről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

oanamardare
Fotó: Vice.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. július 04., 14:29
0 hozzászólás. 

Az USR szenátora, Adrian Dohotaru hétfőn Kolozsváron tartott sajtóértekezletén azt jelentette be, hogy a szombati tüntetésen történtek után kezdeményezi a gyülekezésről szóló törvény módosítását, hogy pontos előírás legyen arra, hogy mikor alkalmazhat erőszakot a csendőrség.

Hozzá csatlakozott Csoma Botond RMDSZ-képviselő és Horia Nasra, a PSD képviselője is. A szombati incidens akkor tört ki, amikor Oana Mardare színésznő a ClujPride-ról érkezve beleszólt az ellentüntető Új Jobboldal egyik vezetőjének beszédébe, amikor az azt mondta, hogy obszcén felvonulás volt a Szamos-parton.

A ClujPride a Szamos-partra, míg az Új Jobboldal a város központjába kapott felvonulási engedélyt a kolozsvári városházától. A színésznőt ért atrocitásról több videófelvétel is készült a helyszínen. A színésznőt több csendőr ráncigálva, szorongatva, erőszakkal vonszolta el az Új Jobboldal homofób tüntetéséről, ahogy az a Főtér videóján is látszik. 

„Lehet, hogy Oana Mardare is hibázott, hisz ilyen szélsőséges társasággal nem lehet racionális párbeszédet folytatni, de a csendőrségi közbelépés is aránytalan volt" - jelentette ki az esetet követően, a hétfői sajtótájékoztatón Csoma Botond. A két képviselő, Csoma és Dohotaru arról is biztosította Oana Mardarét, hogy ha büntetőfeljelentést tesz az ügyészségen, akkor jogi támaszt nyújtanak számára.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."