Gyorsul az adófizetés, de vajon biztonságos?

Szerdán mutatták be Valerian Vreme távközlési és informatikai miniszter jelenlétében a ghiseul.ro internetes oldalt, amely az adó- és illetékbefizetést hivatott megkönnyíteni – csak sajnos nem biztonságos.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 31., 08:09
2 hozzászólás. 


„A ghiseul.ro több problémát old meg, úgy a lakosság, mint a helyi közigazgatási intézményekét, gyorsabbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé téve az adófizetést", idézi az agerpres hírügynökség a tárcavezetőt.

A programtól azt várják az illetékesek, hogy gyorsabbá tegye az ügyintézést, ezáltal megakadályozva a hosszú sorok és az általa kiváltott stressz kialakulását. A ghiseul.ro másodlagos rendeltetése lesz továbbá, hogy általa .ro végződésű doménneveket is meg lehet vásárolni az Országos Informatikai Kutatási-Fejlesztési Intézettől.

A személyes adatokat az oldal értelemszerűen bizalmasan kezeli, erre az illetékesek szerint garancia, hogy a ghiseul.ro ugyanazt a biztonsági rendszert alkalmazza, mint a MasterCard vagy a VISA.

A tervek szerint az első lépésben a 150.000-nél több lakossal rendelkező városok helyhatóságai csatlakoznak a rendszerhez, a második lépésben a kisebb városok, legtöbb hat hónap múlva pedig a községek adminisztrációi is.

Nem megy azonban teljesen zökkenőmentesen az online adófizetési rendszer startja, ugyanis ha azt a hirdetett ghiseul.ro címen próbáljuk elérni, akkor a legtöbb modern böngésző azonnal meg akar óvni a veszélytől, ugyanis a webhely nem rendelkezik érvényes biztonsági tanúsítvánnyal. Pánikra nincs azért ok, valószínűleg csak egy apróbb hibát vétettek az oldal üzemeltetői, hiszen ha azt a www.ghiseul.ro címen keressük, minden további nélkü bebocsátást is nyerünk, sőt, a böngésző jelzi is, hogy - ebben az esetben - biztonságos a kapcsolat.

uh.ro/impulzus.ro


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Laces
2011-03-31 13:47:33
"apróbb hibát vétettek az oldal üzemelteti" ?
avatar
szasza
2011-03-31 13:49:52
re:
avatar
Laces
"apróbb hibát vétettek az oldal üzemelteti" ?


Köszi, javítva!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."