Ösztönzi a kormány az adófizetést

A büntetőkamatok elengedésével ösztönzi a kormány, hogy minél több cég és magánszemély fizesse ki maradéktalanul adóját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

penz-1
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 15., 05:30
0 hozzászólás. 

A szerdán elfogadott kormányrendelet szerint a kormány a ki nem fizetett adó kamatának mintegy felét elengedi, a büntetést pedig teljesen eltörli abban az esetben, ha a jogi személyek és a magánszemélyek vállalják, hogy jövő év március végéig, illetve június végéig valamennyi adótartozásukat törlesztik.

A Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnök által vezetett kormány már többször alkalmazta ezt a kedvezményt, viszont most először ilyen széles körben.

A kormányfő elmondta: a kedvezmények ellenére, az intézkedéstől az adóbefizetések növekedését várják, ezzel az állam többet nyer, mint veszít. Ponta szerint esélyt akarnak adni azoknak a cégeknek is, amelyek a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe kerültek.

Ponta kifogásolta, hogy az intézkedést a sajtó adóamnesztiának nevezi, mert szerinte ez helytelen kifejezés ebben az esetben.

Az adóhatóság október elején közölte, hogy az első háromnegyed évben 7,8 százalékkal több bevételt szedett be a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Az államkassza növekvő bevételei ellenére a kormány azért próbálja tovább serkenteni az adófizetést, mert januártól 24 százalékról 20 százalékra csökken az áfa, az orvosok és a pedagógusok 25 százalékos béremelésre számíthatnak, de a közszféra többi ágazata számára is jövedelememelést helyeztek kilátásba. Az intézkedések fenntarthatósága érdekében a kormánynak minél több bevételre lesz szüksége jövőre.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."