EMNT: az RMDSZ gördítette az egyik akadályt az EMNP bejegyzése elé

Toró T. Tibor, az EMNT ügyvezető elnöke szerint "bizonyíthatóan" a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) áll azon magánszemély mögött, aki két másik szervezet mellett megtámadta a bíróságon az Erdélyi Magyar Néppárt bejegyzését.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 16., 08:04
1 hozzászólás. 


Toró szerint a bejegyzést megtámadó Adrian Draghici román ügyvéd nem önszántából, hanem az RMDSZ felkérésére szállt be a tárgyalásba. Toróék azért feltételezik ezt, mert a bukaresti ügyvéd azzal indokolta perbelépési kérelmét, hogy az új magyar párt bejegyzését támogató személyek aláírásait meghamisították az aláírásgyűjtők.

Ennek ellenére az ügyvéd soha nem kérte ki az aláírásokat tartalmazó támogató listákat a törvényszéktől - állítja Toró -, ellentétben Budai Richárddal, az RMDSZ bukaresti szervezetének elnökével, valamint Novák Leventével, Kelemen Hunor romániai művelődési miniszter tanácsadójával. Ez utóbbiakat Draghici közjegyző előtt hatalmazta fel a támogató listák tanulmányozására.

Így Toróék megalapozottnak tartják azt a gyanút, hogy valójában az RMDSZ áll az ügyvéd akciója mögött. Szerintük tisztességesebb lett volna, ha az RMDSZ nem tagadja, hogy köze van a pártbejegyzés megakadályozási kísérletéhez.

A Tőkés László által vezetett EMNT kezdeményezte az Erdélyi Magyar Néppárt bejegyzését. Ennek érdekében összegyűjtöttek 30 ezer aláírást, és jelenleg a bíróság előtt van az ügy. Az első érdemi tárgyalásra csütörtökön kerül sor.

A hét elején Tőkés László megdöbbenésének és tiltakozásának adott hangot amiatt, hogy az RMDSZ megpróbálja megakadályozni az új magyar párt bejegyzését. Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára alaptalannak nevezte Tőkés vádját. "Két magánszemély" kereste meg az ügyvédet, aki törvényesen felhatalmazta őket, hogy átnézzék az aláírásokat. Kovács szerint nem áll szándékukban titkolni, hogy ennek a két embernek köze van az RMDSZ-hez, de akciójuk nem RMDSZ-es kezdeményezés.

Forrás: MTI


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
blazsek
2011-06-16 12:21:25
Nesze neked óriásplakátokon vigyorgó, parolázó, ÖSSZEFOGÁST hirdető Markó - Tőkés tandem. Kampányfotónak jó volt. Vége volt (még mielőtt elkezdődött volna).

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."