Díjazhatjuk a legjobb orvosokat – indul Az év praxisa pályázat

Második alkalommal hirdeti meg pályázatát, az Országos Alapellátási Intézet, ezúttal Az év praxisa a Kárpát -medencében névvel. A pályázatra november 30-ig lehet jelentkezni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 13., 11:03
0 hozzászólás. 

Ahogyan az idei pályázat elnevezése is mutatja, nemcsak a hazai, hanem a határon túli magyar orvosok és munkatársaik jelölésére is számítanak a szervezők, ezzel is jelezve az összetartozás és a közös munka örömét. A Duna Televízióval karöltve kívánnak lehetőséget teremteni a Kárpát medencében élő magyarság számára egymás kultúrájának, életének jobb megismerésére, egymás elfogadására, a partneri kapcsolat kialakítására a kölcsönös tisztelet jegyében.

Szasza

Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat, a páciensek szemszögéből láttatja a helyzetet, azaz pályázat alulnézetből. A beteg ugyanis pontosan tudja, hogy ki az, aki igazán törődik vele, aki odafigyel rá, ki az, aki valóban gondozza, segít megelőzni a betegségeit, és hozzájárul az egészségének megőrzéséhez, vagy helyreállításához. A toplistán szerepelni elismerés a díjazottak számára, s egyben inspiráció lehet minden háziorvos számára.

Bár a tavalyi kiírásban a három legtöbb szavazatot elnyert praxis díjazása szerepelt, a zsűri a beérkezett javaslatok tartalma és a tömeges internetes szavazó miatt úgy határozott, hogy a legtöbb voksot begyűjtő első 10 praxist hirdeti nyertesnek. A sok- sok életmentő, vigasztaló, a betegbe lelket öntő történetet láttán idén is 10 praxis nyeri majd el a díjat Magyarországról, és 10 praxis a határon túl.

A szervezők számára nagy öröm, hogy nemcsak a „celebek", hanem azok a „névtelen harcosok" is reflektorfénybe kerülhetnek ezzel a pályázattal, akik semmi mást nem tesznek, csak tisztességesen, becsülettel, jó szakmai tudás birtokában teszik a dolgukat. A szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint a zsűri orvosokból és jeles közéleti személyiségekből áll.

A pályázatokra a www.azevpraxisa.hu honlapon a látogatók is szavazhatnak – a 10-10 nyertes pályázatot a zsűri, illetve a beérkezett látogatói voksok alapján ítélik oda.

A pályázatok beküldési határideje 2011. november 30. A pályázattal kapcsolatos részletes információkat a www.azevpraxisa.hu honlapon találni. Ugyanitt, az archívumban a tavalyi pályázati oldalt is meg lehet tekinteni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."