Jóváhagyták az EMNP bejegyzését

A Bukaresti Táblabíróság csütörtökön jóváhagyta az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) bejegyzési kérelmét - jelentette be Kolozsváron Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Orszagos
Orszagos
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. szeptember 15., 18:19
0 hozzászólás. 

 

A bejegyzést alapfokon júliusban elutasító bíró szerint az EMNP azért nem kaphat jogi személyiséget, mert egy közösség érdekeit képviseli csupán és nem a nemzeti érdeket. Arra hivatkozott, hogy a 14/2003-as román párttörvény 2. cikke szerint a pártok a "nemzeti értékeket és érdekeket" kell, hogy képviseljék, elősegítsék.

A manna.ro által megkeresett jogi szakértő szerint ez az érvelés teljesen abszurd és egyoldalú megközelítése a nemzeti érdek fogalmának. Ilyen alapon az MPP-t sem kellett volna, hogy bejegyezzék 2008-ban, és akármelyik más romániai kisebbségi párt jogi személyiségét is bármikor megszüntethetnék.

A párt kezdeményezői fellebbeztek a júliusi, elsőfokú határozat ellen, a táblabíróság másodfokon hozta meg az immár jogerős döntést, amellyel bejegyezték az új erdélyi magyar pártot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."