Összerakták a kormányt

Szerdán ismertette a kijelölt miniszterelnök Mihai Răzvan Ungureanu az általa javasolt kormány összetételét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. február 09., 11:05
0 hozzászólás. 

A kijelölt miniszterelnök által javasolt listán mindegyik RMDSZ-es tárcavezető marad a posztján: a környezetvédelmi minisztérium élén maradna Borbély László, a kulturális tárcánál Kelemen Hunor, az egészségügyi minisztériumnál pedig Ritli László, Markó Béla pedig miniszterelnök-helyettes.

A független honatyákat tömörítő Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) is megtartja két miniszteri posztját, akárcsak Cătălin Predoiu igazságügyi és Leonard Orban európai ügyekért felelős miniszter.

A Demokrata Liberális Párt többnyire fiatal jelölteket javasolt a minisztériumok élére, egyesek már dolgoztak államtitkárként, de a pártban nem töltenek be fontos pozíciókat. Életkoruk többnyire 30 és 45 év között van. A legfiatalabb miniszterjelölt a 31 éves Bogdan Drăgoi, akit pénzügyminiszternek javasoltak. Gabriel Berca töltheti be a belügyminiszteri posztot, Lucian Bode a gazdasági, Alexandru Nazare a közlekedési, Cristian Petrescu a fejlesztési, Răzvan Mustea a távközlési, Claudia Boghicevici a munkaügyi, Cătălin Baba az oktatási és Stelian Fuia a mezőgazdasági tárcát irányíthatja.

A megbízott kormányfő azt mondta, mindegyik minisztertől azt várja el, hogy az elvárásoknak megfelelően lássa el a feladatait, és nem fog habozni, hogy leváltsa azokat, akik mulasztanak.

Ungureanu a külföldi hírszerző szolgálat vezetője, akit hétfőn nevezett ki Traian Băsescu államfő miniszterelnök-jelöltnek. A tervek szerint csütörtökön szavaz a parlament az új kormány hivatalba iktatásáról.

A megbízott kormányfőjelölt is aláhúzta, hogy fiatal csapattal fog dolgozni, és reményét fejezte ki, hogy kormánya megkapja a bizalmat a parlamenti szavazáson.

A szenátus és a parlament közös gyűlésén mutatják be az Ungureanu-kabinet tagjait, 233 szavazatra van szükség a mandátumhoz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."