Teljes mértékben visszaállítanák a közalkalmazotti béreket

A kormány az idei év folyamán teljes mértékben visszaállítaná a közalkalmazotti béreket, amelyeket 2010-ben csökkentett 25 százalékkal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. április 20., 16:58
1 hozzászólás. 

Az intézkedés szerepel a román kormány által elkészített konvergenciaprogramban, amit a bukaresti kabinet minden évben frissít, és elküld az Európai Bizottságnak.

A konvergenciaprogram szerint a béremelés enyhén növelni fogja a személyzeti kiadásokat, de középtávon ez a típusú kiadás továbbra is csökkenő irányt fog mutatni. A tervek szerint ugyanis hatályban marad a közintézmények esetében az az elv, miszerint a közszférában új dolgozót csak akkor lehet alkalmazni, ha hét állás megüresedik.

A román kormány 2010 júniusában 25 százalékkal csökkentette a közalkalmazotti béreket, ebből 2011 elején 13 százalékot adott vissza. A kabinetnek még körülbelül ugyanennyivel kellene emelnie a béreket ahhoz, hogy ismét visszaálljanak a csökkentés előtti szintre.

Mihai Răzvan Ungureanu miniszterelnök korábban úgy nyilatkozott, hogy a kormány egyik fő célkitűzése a közalkalmazotti bérek visszaállítása. Ugyanakkor hozzátette: a kabinetnek óvatosnak kell lennie, így nem közölte konkrétan, hogy mikortól és hány százalékkal emelik a jövedelmeket. A döntés meghozatalában várhatóan meghatározó szerepet játszik majd a román gazdaság első negyedévi teljesítménye, amelynek adatait a román statisztikai hivatal május közepén közli.

Forrás: MTI



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
vogul
2012-04-23 15:08:33
Hiszem, ha látom (vagy fogom?).

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."