Ugyanúgy fizetik az érettségit

A tavalyi évhez hasonló fizetséget kapnak az érettségiztetők: 4 lej jár egy dolgozat kijavításáért és 425 lej a vizsgabizottságok elnökeinek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Erettsegi 1
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. május 14., 16:50
0 hozzászólás. 

Az idei vizsgákon 400 lejt kereshet a 450-nél kevesebb diákot érettségiztető vizsgabizottság elnöke, míg az ennél több végzőst kikérdező bizottságok vezetője 425 lejes díjban részesül.

A vizsgabizottságok alelnökei, titkárai és tagjai fejenként 275 lejt, míg egy érettségin segédkező személy naponta 25 lejt tehet zsebre.

A területi vizsgaközpontok elnökeinek 1000 vizsgázóig 600 lej, 1000 érettségiző fölött 625 lej munkadíj jár. A javító tanárok dolgozatonként 4 lejt kapnak majd, akárcsak a fellebbezéseket átnéző személyzet.

A nyelvi illetve a számítógépes kompetenciát felmérő pedagógusok diákokként 2 lejt, az idegen nyelveket ismeretét értékelők pedig 3 lejt zsebelnek be.

A nyolcadik osztályos tanulókat vizsgázatók fizetése sem változik a tavalyitól: 150 lejt fizet a tanügyi tárca a vizsgabizottságok tagjainak, és 20 lejt kapnak napjára a felügyelők, a dolgozatok javítását pedig egyenként 3 lejjel jutalmazza a minisztérium – áll a május 2-án, az előző oktatási miniszter által elfogadott határozatban.

A május másodikán a volt tanügyi tárcavezető, által elfogadott határozat értelmében egy legtöbb 450 érettségizőt magába foglaló vizsgabizottsági elnök 400 lejt kereshet az idei vizsgákon, míg a 450-nél több diákot felölelő bizottságok vezetői 425 lejt kaphatnak.

uh.ro/mediafax



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."