A választások késleltetik az érettségit

Több mint 330 ezer diák iratkozott be csütörtökig az idei érettségire, de a létszám változhat, miután az összes megyéből beérkeznek az erre vonatkozó jelentések.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Érettségi
9 óra helyett 12 órától indul az érettségi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. június 08., 10:46
0 hozzászólás. 

Újságírói kérdésre, hogy kiosztják- e az iskolákban a kérdőíveket, hogy megkérdezzék a diákokat és szülőket a jövő évi érettségiről, Liviu Pop tanügyminiszter azt válaszolta, jövő héten még dolgoznak az ügyön, és hétfőre várható végleges válasz.

Az érettségizők harmada tavaly végzett

A tárcavezető május 31-én azt nyilatkozta, idén 334 836 diák fog érettségizni.

„Nem lehet tudni, hányan iratkoznak be az idei megmérettetésre. Az biztos, hogy 2012-ben 189 301 diákot csengettek ki a tizenkettedik osztályból, 55 837-et a tizenharmadik osztályból, további 89 698-an pedig azok, akik sikertelenül vizsgáztak 2011-ben. Összesen 334 836 érettségizőre számítunk. Azt nem tudjuk, hogy az előző évekből hányan maradtak a vizsgákra" – számolt a miniszter.

A minisztérium kiutalta az iskoláknak az érettségihez szükséges 3107 és a képességfelmérőre szükséges 4502 kamerára szánt pénzt. Egy kamera ára 200 és 400 lej között mozog.

Az idei érettségi június-július időszakban zajlik. Június 11-13. között román nyelv és irodalomból vizsgáznak a diákok, június 18. és 22. között anyanyelvből, míg 25. és 27. között idegen nyelvből.

A választás késlelteti a vizsgát

Az első nap, június 11-én nem 9 órától, ahogy ez eddig megszokott volt, hanem 12 órától nyitják a termeket. "A vasárnapi helyhatósági választások miatt néhány szavazókörzetet iskolákban alakítottak ki, és a termekből való kipakolás eltarthat egy ideig, ezért döntöttünk úgy, hogy 9 óra helyett 12 órától indul az érettségi" – jegyezte meg Liviu Pop.

A szóbelik után július 2-án a román nyelv és irodalommal kezdődnek az írásbeli vizsgák, 3-án anyanyelvből, 4-én a profilnak megfelelő tantárgyból és július 6-án a választott tantárgyból írják meg a dolgozatokat a végzősök.

Július 8-án függesztik ki az ideiglenes eredményeket, óvást július 9-én 8 és 12 óra között lehet benyújtani. A fellebbezéseket július 10-12. között bírálják el, és 13-án közlik a végleges eredményeket.

uh.ro/manna.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."