Önköltségen kell képviselje Székelyudvarhelyt Európa előtt

Péter Nándor asztaliteniszező Ausztriába utazott, hogy részt vegyen a linzi Austrian Open-en.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

IMGP6570
IMGP6570
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. április 02., 08:57
2 hozzászólás. 


A tehetséges udvarhelyi asztaliteniszező, Péter Nándor szerdán éjjel utazott Linzbe edzőjével, György Istvánnal. Ma kezdődik az ifjú, serdülő és újonc kategóriájú Osztrák nemzetközi torna, amely egészen ötödikéig tart. Nándi 14 évesen a 16 éves (serdülő) kategóriában indul, edzője elmondta, hogy szeretné ha most egy kis tapasztalatot gyűjtene a kategóriában, hogy két év múlva ott tudjon lenni az élmezőnyben. Beszélgetésünkkor István szomorúan jegyezte meg, hogy sajnos elég nehézkesen tudnak kijutni az ilyen rangadó mérkőzésekre, mert a klub nem áll olyan anyagi szinten, hogy finanszírozni tudja ezeket a kiszállásokat, támogatókat meg nem találtak.

Pedig Nándi nagy tehetség, és ott lenne a helye az európai élmezőnyben. Ezt a kiszállásukat is teljesen saját zsebből fizetik, ami fejenként 400 euró körüli összeget jelent. Ez nagyban megterheli a szülők anyagi helyzetét. Idén ez már a második ilyen kiszállásuk, amit teljesen maguknak kell fizessenek.

IMGP6581

Az indulás napján még egy laza edzést tartott Nándi, így az edzőteremben érem el, egy rövid beszélgetésre:

KB: Mennyire sikerült felkészülnöd?

Nándi: Mondhatom, hogy sikerült, voltak itt Kézdivásárhelyről, velük is edzettem, de komoly edzéseket tartottunk az elmúlt időszakban. A felkészüléseken mind fizikailag, mind taktikailag próbáltam a legtöbbet kihozni magamból.

KB: Mégis csak a nagyvilágot „veszed az ütődre”, hogy érzed, hogy fogsz viszonyulni a kinti körülményekhez?

Nándi: (mosolyogva kezdi) A tapasztalatom az még nem olyan nagy, de már játszottam nemzetközi versenyeken. Ezzel is megbirkózom valahogy.

KB: Milyen titkos reményekkel vágsz neki?

Nándi: Biztos kemény ellenfelekkel fogok játszani. Először leszek ezen a versenyen, de megpróbálok egy jó helyezést elérni, a tőlem telhető legjobbat.

Ezzel a záró gondolttal engedtem is, ütögessenek tovább. Gondolom egy ilyen megmérettetés előtt van elég izgalom az én kérdéseim nélkül is.
Rövid beszélgetésünk alatt egy őszinte gyereket ismertem meg, tele reménnyel és álmokkal mindenféle nagyravágyás nélkül. Gondolataim még mélyen a kialakult helyzeten cikáztak, amikor behúztam magam mögött az edzőterem ajtaját.

Sok sikert Nándi!


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Gima
2010-04-06 08:34:50
Hajra Nandi mindent bele!!!!
g
avatar
igazmondo
2010-04-06 11:07:11
Igy van. Mindent bele Nandi!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."