Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új idényt az udvarhelyi asztalitenisz-csapat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...
iskcsm1kikep

Európa kupában játszanak az udvarhelyi asztaliteniszezők

És ezt szeptemberben hazai pályán tehetik meg az ISK-FSK...

SebastianLoso
Sebastian Loso, fotó: John Upham
szerkesztoÍRTA: UH.RO/WWW.FSK.RO
2018. október 18., 06:58
0 hozzászólás. 

Teljes erőbedobással hangol a Székelyudvarhelyi ISK-FSK férfi asztalitenisz csapata az október végén kezdődő Szuperliga első tornájára. A fiúkra négy nap alatt hét párharc vár, ugyanis Buzăuban lejátsszák egyszerre az őszi idény mérkőzéseit. A keret heti hat edzéssel készül a rajtra.

A tavalyi csapathoz képest két új játékos érkezett a klubhoz. Arról már hírt adtunk, hogy a nyári szünetben sikerült hazacsalogatni György Szilárdot. Az asztaliteniszező a szeptemberi, a városi sportcsarnokban rendezett ETTU Kupán már magára öltötte az udvarhelyi mezt. Az ISK-FSK edző-játékosa, György István elmondta, sikerült megegyezniük a svéd Sebastian Losoval is.

A 27 éves, balkezes

játékos jelenleg az Angby együttesében játszik – mind a két szakszövetség versenykiírása megengedi, hogy egy sportoló két ország pontvadászatában szerepeljen. „Az első körben Sebastian csapattársának aláírását szerettük volna megkaparintani. Ő viszont egy angliai klubot választott, egyben ajánlotta Losót. Megnéztük, ami pedig tetszett, hogy a játékos rögtön igent mondott a felkérésünkre" – mondta az edző-játékos.

„Sebastian Loso ifjúsági játékosként megnyerte az Észak Európa-bajnokságot, ott van a svéd egyéni pontvadászat első felében. Kijelenthetem, hogy erősebb idén a csapatunk, mint a tavalyi. Nem szabad azt sem szem elől téveszteni, hogy a többiek is igazoltak, bizonyára sokkal keményebb lesz a bajnokság is. Az első Szuperliga-idényünkben az volt a célunk, hogy bennmaradjunk a legjobbak mezőnyében. Idén már az, hogy elcsípjük az európai kupaindulást érő első hat hely valamelyikét. Titkon abban is reménykedem, hogy ott tudunk lenni a rájátszás felsőházában, azaz az első négy hely valamelyikén végzünk" – összegzett a tréner.

Az ISK-FSK kerete

a 2018–2019-es szezonban: György Szilárd, Cservik Krisztián, Tamás Szabolcs, Sebastian Loso és György István. A Szuperliga versenykiírása nem változott, két teremtornát rendeznek, egyet ősszel és egyet tavasszal, a nyolccsapatos mezőnyben mindenki játszik mindenkivel az említett két versenyen. Ezt követően a rájátszásban az első négy helyezett az érmekért, a többiek a kiesés elkerüléséért küzdenek tovább.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."