Hazaért Nándi az Austrian Open-ről

Két verseny között beszélgettünk a Linzi kiruccanásról.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

IMGP6776
IMGP6776
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. április 09., 10:44
0 hozzászólás. 


Tegnap éppen egy edzés végén kaptam el Nándit, hogy kicsit a Linz-i versenyéről faggassam. Nem volt sok időnk, mert igaz alig érkezett meg az Austrian Open-ről, már mentek is Kézdivásárhelyre, az országos egyéni döntőre, ahol Kalóz Anitával képviselték Hargita megyét, mint csoportjuk legjobbjai.

IMGP6783

György István és Péter Nándor

Amíg Nándira vártam, edzőjével, György Istvánnal beszélgettem Nándi ausztriai eredményeiről. István elmondta, hogy jól kezdett Nándi, de elengedett egy-két olyan meccset, amit meg lehetett volna nyerni. Kicsit többre számítottunk, de végül is ezen a bajnokságon való szereplésnek az volt a lényege, hogy Nándi ismerkedjen egy kicsit az ilyen színvonalú és nehézségű mérkőzésekkel. Addig is, amíg évben utoléri kategória társait, legyen rákészülve ezekre a találkozókra. Közben megérkezett Nándi, szóba is álltam vele.

K.B.: Milyen benyomást keltett benned a bajnokság? Mi fogadott Ausztriában?

Nándi: Meg volt adva a módja, egy akkora sportcsarnokban voltunk, ahová több mint 50 asztal volt felállítva (az udvarhelyibe 8-10 asztalt szoktak állítani). Jó volt, nem minden nap járok ilyen helyen.

K.B.: Mennyire sikerült magadat adnod ebben a pár napban?

Nándi: Az elején nehéz volt belejönni a játékba, de a második napra kezdtem megszokni a színvonalat és azt a lendületet, ami ott volt és próbáltam a játékra koncentrálni.

K.B.: Az eredményektől függetlenül, hogy láttad, a többi ország él asztaliteniszezői jobbak?

Nándi: Talán fejben jobbak, de nem utolérhetetlenek, nem ezzel a játékkal kellet volna ott lennem. Fejben jobban kellett volna összpontosítsak.

K.B.: Azokból az elképzelésekből, amikkel itthonról indultál mit sikerült megvalósítani?

Nándi: Nem sokat, csoport egyéniben nem jutottam tovább, ez lett volna a legfontosabb, de mindenképp komoly tapasztalatszerzés volt.

K.B.: Jövőre mit csinálsz majd másképp?

Nándi: Mindig van amit másképp csinálni. Az edzéseket még komolyabban veszem és talán egy kicsit több edzés is rám fér, ugyanis abból sosem elég.

Beszélgetésünk végeztével ültek is autóba és indultak a versenyre. Még gyorsan sok sikert kívántam nekik, majd edzőjükkel elhajtottak.

Nándi a csoportos meccsen Margin Andrei-el (Zilah) indult, akivel a finneket, németeket, osztrákokat megverve jutottak a legjobb 16-ba. Itt a csoportgyőztes Freinburgtól kikaptak. A helyosztó mérkőzésen az 56 csapatból a 12. helyet foglalták el. Egyéniben a franciától és finntől kikapott, így nem jutott a legjobb 32-be. Párosban a legjobb 16 között végeztek.

A verseny hivatalos oldala itt érhető el.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."