Gatyaszáron viszik végig a bajnokságot

György Szilárdot nem lehetett hazacsábítani, így ellenfelünk lesz a Szuperligában. Gyenge csapat nincs, a bennmaradás a cél. Lelkesedés viszont van.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

ISKFSK1
A tavalyi négyes idénre is marad
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. augusztus 02., 14:26
0 hozzászólás. 

A szeptembertől a Szuperligában szereplő ISK Fejér felnőtt asztalitenisz csapatának a bennmaradás lesz a célja a nyolccsapatos mezőnyben. A költségvetésükről azt mondták el, hogy üti a széle a hosszát, de a pénzük éppen elég lesz a bajnokságra.

Vajdasági magyar sportolóval egészülnek ki

A csapat (Fejér Konnert András, György István, Kádár Tibor, Tamás Szabolcs) az elsőligás szezonra kiegészül a vajdasági Cservik Krisztiánnal. „Több forduló, több mérkőzés lesz, hétfőig kerestem a megoldást, de az anyagi helyzet nem engedte meg, hogy még nevesebb játékost igazoljunk" – mondta György István a csapat sajtótájékoztatóján. A szerbiai asztaliteniszező párosban bajnok volt hazájában, ott Top 8-as játékosnak számít, de a román bajnokság erősebb, mint a szerb.

cservikkrisztian

„Elég gyatyaszáron fogjuk ezt a bajnokságot kivinni, de remélem, hogy az év folyamán még sikerül támogatókat szereznünk. A temesvári bajnokcsapatnak a költségvetése húsz-harmincszorosa a miénknek" – tette hozzá György, akinek testvére, Szilárd nem lesz a csapat tagja, mivel ő a kolozsvári együttesben fog játszni a Szuperligában továbbra is, így ellenfele lesz az udvarhelyieknek.

A város 37 ezer lejt adott az együttesnek, ebből körülbelül 30 ezerbe kerülnek a részvételi és rendezési költségek. Az első fordulóban szeptember végén pont Kolozsvárra látogat az ISK-FSK, ott a bronzérmes házigazdák mellett a bajnok Mioveni, az ezüstérmes Cîmpulung és Sepsiszentgyörgy lesznek az ellenfelek. November elején Temesváron lesz a második tornájuk, ott még Konstanca és Krajova lesznek az ellenfelek.

ISKFSK2

Lesz másodosztályú együttese is Udvarhelynek, a FitFeel SK együttesének három játékost adott kölcsön az ISK-FSK, de a harmadosztályban is lesz egy csapatunk, ott dr. Mózes Gyulán kívül ifjúsági játékosok szerepelnek majd.

Akár bajnokok is lehetnénk, ha...

A román asztalitenisz-bajnokság megnyerése nagyban függ attól, hogy mennyit áldoznak rá. György István elmondta, hogy akár a jelenleg Luxemburgban profiskodó olimpikon Fejér Konnert Zoltánt (András unokaöccse) is haza lehetne hívni, illetve Szilárdot is – ha ketten idehaza játszanának, akkor már bajnokaspiráns lehetne a csapat.

Fejér Konnert András még egy idényt vállalt az ISK-FSK-ban és reméli, hogy haza tud költözni, mindent megtesz azért, hogy ennyi idősen is megállja a helyét a román első osztályú bajnokságban.

A hét végén hetedik alkalommal rendezik meg az ifjúsági Góbé Kupát a sportcsarnokban, 18 csapat lesz itt Bukarestből, Budapestről, Vajdaságból és más településekről, illetve Londonból is lesz egy együttes. 16 asztalon zajlanak majd a küzdelmek, a belépés ingyenes.


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."