Sport » Bowling

Döntögeti a bábukat a Septimia SE

Harmadik bajnoki idényét kezdte el a Székelyudvarhelyi Septimia SE bowling-csapata az országos bajnokságban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Húsvéti kupán mutathatod meg, mit tudsz

Nyuszi vagy, ha nem nevezel!

Húsvéti ügyességi kihívással állt elő a Septimia...
Karamán Ibolya és Geanina Dumitrascu

Országos első hellyel is büszkélkedhet Udvarhely

Nem csak a kézilabda és a teremlabdarúgó csapataira...
Párosban guríthattok a Septimiában

Kettesben most még szebb az élet

Nemcsak a nagyobb csapatok számára létezik...

SeptimiaSE-bowling
Fotó: Septimia SE
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2014. október 29., 11:39
0 hozzászólás. 

Második éve, hogy két együttessel is nevez be a klub a másodosztályba, ahol az a célkitűzésük, hogy a legjobbak közé jussanak - ebben a szezonban ez az eredmény is összejöhet.

Fiatal sportág az országban a bowling, pár éve indították el a bajnokságot is, a Székelyudvarhelyi Septimia SE a harmadik szezonját kezdte el, a fejlődésük kézzel fogható.

Az első amolyan tanulóév volt, amikor minden egyes győzelemnek örültek, a tavalyi már sokkal jobb volt, hiszen a középmezőnyben végeztek. Idén egy picivel magasabbra tennék a mércét.

Ami a bajnoki kiírást illeti, az élvonalban, az A osztályban nyolc klub szerepel, a másodosztályban, a B-ben pedig tíz, melyet két csoportra osztottak a szervezők. A Septimia két gárdával nevezett, ők külön csoportba kerültek. Az évad két héttel ezelőtt kezdődött, a mezőny így két fordulón van túl. Az 1-es csapat igazán jól rajtolt, mindkét összecsapását megnyerte.

Verzár Lóránt, a klub elnöke elmondta, úgy alakították ki a két együttest, hogy az egyikbe azok kerültek, akik teljesítménye stabil, azonban a második gárdát sem szabad leírni, a versenysporttal most ismerkedők mellett ott is vannak a rutinosabb játékosok.

„Nagyon úgy fest, elérkezett az idő, hogy elkezdjünk álmodni. A mostani erőviszonyok szerint megnyerhetjük csoportunkat, így majd a rájátszásban kivívhatjuk az élvonalba való feljutást. Persze, nem vagyunk elszállva két találkozót követően, amit megnyertünk, lépésenként akarjuk elérni a sikert" – fejtette ki a csapatvezető.

A másodosztály két csoportjából az oda-visszavágók során az első két helyezett jut be a play-offba, ahol újabb körmérkőzés vár a csapatokra. Ezt követően az első és a második helyezett jut fel az A osztályba.

Az elnök hozzátette, hogy a feljutásért szálltak harcba, de tudják, amennyiben az udvarhelyi bowling centrum jelenlegi négy sávját nem tudják hatra növelni, akkor az élvonalbeli hazai meccseket Csíkszeredában kell rendezniük.

A sportegyesület ősszel és tavasszal szervezi meg a városi amatőr bajnokságot, ennek az a hozadéka, hogy a jelenlegi keretük már 18 főre duzzadt, hiszen azokat a játékosokat le is igazolják, akik tehetségesek és vállalják a másodosztályban való szereplési jogot.

Hetente két edzést tart az együttes, de mivel szinte mindig valamilyen versenykiírás van, az edzések száma felmehet 3-4-re is.

Jelenleg a skót páros elnevezésű megmérettetés folyik a Septimia szabadidőközpontban, ezen a hétvégén pedig az országos egyéni döntőre hangolnak a bowlingosok. A városi bajnokság új kiírása november közepén kezdődik.

A Septimia SE bajnoki kiszállásait a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal és Hargita megyei tanácsa is támogatja.

Bowling B osztály

1. forduló:

Konstancai Constructorul–Székelyudvarhelyi Septimia SE I 4058–4132

Pontszerzők: Karamán Ibolya 1161, Karamán Géza 1075, Verzár Lóránt 338, Pál Csaba 993, Kacsó István 565.

Székelyudvarhelyi Septimia SE II–Konstancai Palace II 3781–4027

Pontszerzők: Somorai Dénes 1030, Pál Zoltán 289, Szilveszter Levente 623, Péter Áron 986, Pál Erzsébet 593, Hatos Áron 260

2. forduló:

Székelyudvarhelyi Septimia SE I–Bukaresti Oxygen 4414–4164

Pontszerzők: Karamán Ibolya 1102, Karamán Géza 1094, Pál Csaba 1138, Verzár Lóránt 1035, Kacsó István 45

Sepsiszentgyörgyi Bowling II–Székelyudvarhelyi Septimia II 3972–3800

Pontszerzők: Szilveszter Levente 1070, Somorai Dénes 312, Péter Áron 964, Boldizsár Zalán 999, Pál Erzsébet 455



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."