Sport » Egyéb sport

Kutyaszánhúzó verseny Tusnádfürdőn

Szombaton és vasárnap startolnak a kutyafogatok a tusnádfürdői sípálya mellől, a gyorsasági futamon több kategória is indul.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

kutyaszanhuzo_verseny
kutyaszanhuzo_verseny
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 30., 09:29
0 hozzászólás. 


A Green Zone és a For Fun Egyesület január 30-31. között második alakalommal szervezi meg a Tusnádfürdő Kupa Kutyaszánhúzó versenyt. A gyorsasági futam mindkét nap reggel 10 órától kezdődik. A benevezett versenyzők 1-2 kutyás szánokkal 4 km-es,  4-6 kutyás szánokkal 8 km-es pályaszakaszon indulnak. A végső eredményt a két napon elért eredmények alapján állapítják meg.

kutyaszanhuzo_verseny

A ma ismert, modern kutyaszánhúzó sport az 1950-es években jelent meg az Amerikai Egyesült Államokban és pár éves késéssel Nyugat-Európa országaiban is. Napjainkban minden országban ismert, Alaszkától kezdve el egészen Skandináviáig és Dél-Afrikáig. Kelet-Európában körülbelül húsz éve jelentek meg az első kutyaszánhúzó klubok, csapatok az akkori Csehszlovákiában, ma már minden országban léteznek többé-kevésbé jól működő szervezetek.

A legfontosabb nemzetközi kutyaszánhúzó szervezet, az IFSS fel szeretné vetetni a sportágat a téli olimpiai számok közé, bár ma már szárazon is versenyeznek kutyafogatok. A Tusnádfürdő Kupát szervező Green Zone Egyesületet hét tusnádfürdői fiatal hozta létre 2008 szeptemberében. A gyergyószentmiklósi For Fun Egyesület mellett fontos szerepet vállalt és partnerként lépett be a tusnádfürdői Aktivity Egyesület is.

Forrás: manna.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."