Sport » Egyéb sport

Feldobták a labdát a megyeiben

A második kiadásához érkezett a Hargita megyei asztalitenisz-bajnokság. Öt kategóriában rendezik az egyéni megmérettetést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

noi asztalitenisz, megyei bajnokság
Fotó: archív.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. október 08., 17:07
0 hozzászólás. 

Kedden sajtótájékoztatót tartott a Hargita Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke, György István, melyre meghívta a bajnokságot támogató megyei tanács alelnökét, Birtalan Józsefet és a megyei tanácsos Ambrus Sándort is.

György hangsúlyozta, hogy a megmérettetés fontos mindenkinek, hiszen így könnyebben tudják a tehetségeket a versenysport felé terelni. Elmondta, a megmérettetés öt kategóriában (gyerek, újonc, serdülő, ifi, felnőtt) zajlik, mind a lányoknál, mind a fiúknál. Ősszel rendezik az egyéni küzdelmeket, tavasszal a csapatversenyre kerül sor.

A mérkőzések helyszíne a sportiskola asztaliteniszterme, az udvarhelyiek mellett lesznek csíkszeredai, székelykeresztúri sportolók is. Egyben megköszönte a megyei tanács és a helyi polgármesteri hivatal 15, valamint 8 ezer lejes támogatását.

Birtalan József elmondta, nem kell köszönetet mondani, hiszen a megyei tanács nem tesz mást, mint a szervezői munkát felkarolja: „Segítünk, ahol tudunk, így a labdarúgásban, a kézilabdában is jól működő pontvadászatok vannak, miért ne lenne megyeszinten asztaliteniszben is". Hozzátette, bármelyik sportágnak segítséget nyújtanak, csak lássák a komolyságot, a szervezőmunkát.

Ambrus Sándor kifejezte, meglepte, ami az asztalitenisz-teremben fogadta őt, hiszen látszik, hogy ez a sportág egy kis szigete. Az ISK fiataljai folyamatosan szállítják a jó eredményeket, ezzel nem csak a város, hanem a megye hírnevét is viszik szerteszét.

„Az edzőkkel beszélgetve tudtam meg, hogy ide a kispénzű szülők gyerekei járnak le. A vakációban nem tudtak elmenni kirándulni, így a trénerek folyamatosan edzéseket tartottak, edzőtáborokba vitték őket. Az ilyen akciókat támogatni kell" – mondta.

A megyei bajnokság lebonyolítási rendszere megegyezik az országoséval, csoportokba sorolják a benevezőket, majd egyenes kieséses rendszerrel jutnak el a döntőig.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."