Sport » Egyéb sport

Két év múlva lesz meg az új sportterem

Nemcsak a birkózók fogják használni a nevenincs épületet. Benéztünk az épülő multifunkcionális terembe.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Birkózzuk az új sporttermet fotók: Szász Attila
Birkózzuk az új sporttermet fotók: Szász Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. július 30., 12:29
0 hozzászólás. 

Tavaly ősszel már hozzáfogtak az építkezéshez, a polgármesteri hivatal korábban a Viadukt kft.-t bízta meg a sétatéri stadion lebontott lelátója helyére tervezett új sportterem felépítésével. A munka akkor elkezdődött, az épület „kinőtt a földből", jelenleg a nyílászárókat szerelik, de nagyon sok munka van még hátra. 2016 ősze a végső határidő, az épületnek akkorra kell elkészülnie.

Állandó öltözője senkinek sem lesz

Benedek Árpád Csaba alpolgármester mutatja meg stábunknak a létesítményt. Az elképzelés szerint középen, a kívülről is látható kupola alatt lenne az épület fő edzőterme: ebben a birkózók tartanák az edzéseiket, de természetesen más küzdősportok (karate, boksz, taek-won-do) is helyet kaphatnak benne, illetve az alpolgármester abban is reménykedik, hogy sikerül majd újjáéleszteni a hetvenes-nyolcvanas években oly népszerű székelyudvarhelyi tornaedzéseket is. Székelyudvarhely mai ötvenes-hatvanas éveiben járó hölgyei közül nagyon sokan jártak annakidején tornázni.

sportterem-0729-01Az épület bejáratánál ún. utcai vécék lesznek, ahová azok mehetnek be, akik meccset néznek, vagy szaladnak a stadionban. Utána követeznek az öltözők, illetve egy olyan helyiség, amiből később szauna is lehet, raktár is, ez még nincs eldöntve. Újabb, nagyobb öltözők és zuhanyzók után a nagy, tágas fő terem következik.

sportterem-0729-08Az épület közepén, a főbejárat mellett a mindenkori adminisztrátor irodája lesz, mögötte pedig a labdarúgók öltözője. A félreértések majdani elkerülése végett az alpolgármester többször is hangsúlyozta, hogy „állandó, saját" öltözője egyik klubnak, csapatnak sem lesz. „Azért van ennyi öltöző, hogy sokan elférjenek benne. Az első három sportág a birkózás, az atlétika és a labdarúgás. De ha lesznek más sportágak, akkor azok is használhatják a termet és az öltözőket." – mondta Benedek.

Most látványos, de később nem lesz az

„Az eddigi munka volt a leglátványosabb, mert ezután kezdik berakni az ablakokat, kezdik vakolni, behúzni a villamos vezetékeket, tehát kívülről nem lesznek nagy változások. Az építőnek is az a fontos, hogy legyen tető alatt az épület, mert akkor könnyebben tudnak dolgozni " – magyarázza Benedek, hozzátéve, hogy a mostani formája végleges az épületnek.

Ami minden bizonnyal fafűtéses lesz, mert olcsóbb, mint gázzal fűteni, a kazánház a másik oldalán (az eredményjelző felé eső részen) létesül majd. A parkolást a kapun kívül, a transzformátorház környékén oldják meg, a stadiont és az épületet egy új, oldalsó kiskapun lehet majd megközelíteni.

sportteremElméletileg az épület tetején létesülhet egy ún. VIP-páholy vagy sajtópáholy, de ez csak akkor, hogyha szükség lesz rá – egyelőre ez nem tevődik fel, a stadion mostani lelátóját majd az eredményjelző irányába lehetne bővíteni, hiszen a földhalomra épített tribün a legbiztonságosabb.

Ha 3. vagy 2. ligás futballcsapata lesz is Székelyudvarhelynek, az nem egy-két éven belül fog megvalósulni – amire meglesz, arra az új sportterem is pompázni fog. Nevet egyelőre nem kap, mert az eddigi udvarhelyi névadási kísérletek (pl. sportcsarnok, városi kórház) végeláthatatlan vitákat, személyeskedéseket szültek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."