Sport » Egyéb sport

Udvarhelyről rajtol a királyetap

A 9. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny királyetapján Bunta Levente polgármester lengetheti meg a rajtzászlót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

szkk
Forrás: Tusnad Cycling Team | Facebook
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. július 28., 14:32
2 hozzászólás. 

Sajtótájékoztatón számoltak be az augusztus 5–9. között tartandó biciklis körversenyről, amelynek egyik változása az elmúlt évekhez képest, hogy udvarhelyi szakasza is lesz. Az elmúlt években csak érintette városunkat a körverseny, de volt, amikor még azt sem. Idén a Maros megyei rész marad ki, így cserébe a második etap Udvarhely központjából indul.

A versenyre 12 csapat száz versenyzővel nevezett, amelyek bemutatkozása idén is a Mikó-vár belső udvarán lesz augusztus 5-én. A verseny első szakasza másnap a háromszéki résszel kezdődik, amelynek rajtja és befutója is Csíkszeredában lesz. Augusztus 7-én reggel a verseny átköltözik Székelyudvarhelyre, ahol 10 óra 45 perckor rajtolnak a királyetapon. A technikai rajt a Szejkefürdő előtti egyenes részen lesz. A verseny utolsó napján, augusztus 8-án két félszakaszra kerül sor, 10 órától egyéni időmérőn mennek a versenyzők, a Hármaskereszttől Hargitafürdőre (7 km), majd 17 órától Csíkszeredából Csíkszépvízre tekernek, onnan vissza Csíkszeredába, és 16 kört (129 km) tesznek meg az ott kialakított pályán.

Etap 1 (184 km)

Csíkszereda – Csíkszentkirály – Csíkszentimre – Csíkszentsimon – Csíkverebes – Tusnád (első sprint) – (578-as európai úton folytatják) –  Sepsiszentgyörgy (második sprint) – (a 13E országúton) Réty – Kovásznára – Zabola – Imecsfalva – Szentkatolna – Kézdivásárhely (harmadik sprint) – Nyerges-tető – Csíkkozmás – Csíkszentmárton – Csíkszentkirály – Csíkszereda. A szakasz rajtja 11 órakor lesz, a várható érkezés pedig délután fél négy után.

Etap2 (193 km)

Székelyudvarhely – Farkaslaka – Korond (első sprint) – Gyergyószentmiklós (második sprint) – Csomafalva – Gyergyóújfalu – Libán – Fenyéd – Máréfalva – Szentegyháza (harmadik sprint) – Csíkszereda. A 11 órás rajtot követően délután fél négyre várható a befutó a Szabadság téren.

Etap3 A (7 km)

Hármaskereszt – Hargitafürfő

Etap3 B (129 km)

Csíkszereda – Csíkrákos – Csíkszentmihály – Csíkszépvíz – Csíkszereda (további 16 kört tesznek meg: Szabadság tér ,Temesvári sugárút, Vár tér, Szász Endre-, Puskaporos-, Tudor Vladimirescu utca, Testvériség sugárút, Hunyadi János-, Szék-, Márton Áron-, Decemberi Forradalom utca, Temesvári sugárút, Szabadság tér)

A sajtótájékoztatón jelen volt Ráduly Róbert Kálmán, a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny szervezőbizottságának elnöke is, aki örömét fejezte ki, hogy egy asztalnál ülnek Bunta Leventével és bízik benne, hogy a X. körverseny sajtótájékozóján is így fognak ülni. „Nagyon remélem, hogy együtt fogunk ülni egy asztalnál, Csíki úr is még nem megy nyugdíjba, jómagam is még szabad lábon leszek, Leventéék mint városvezetők, és együtt beszélünk arról, hogyan is lesz a tizedik Székelyföldi Kerékpáros Körverseny" – így csalva mosolyt a jelenlévők arcára.

Egy perc Udvarhelyről

Ráduly elmondta, a körversenyről öt 25 perces összefoglaló műsort is fognak készíteni, amit augusztus 5–9. között az Erdély tévében 21 óra 30 perctől sugároznak, majd másnap 13 órától megismétlik. A körversenyen érintett városok is kapnak egy kis figyelmet, így Udvarhelyről is mintegy egy perces reklámanyag készül, amit a királyetap beszámolójában lehet majd megnézni.

Ráduly többször is hangsúlyozta, bízik abban, hogy Bunta Levente épen és egészségesen itthon fog tartózkodni, hogy személyesen indíthassa el a körverseny második etapját.

A másik újdonság, az udvarhelyi rajt mellett, hogy biciklis „nagyhetet" szerveznek, ugyanis a körversenyt megelőző hétvégén rendezik ugyancsak Csíkszeredában a Dirt On Fire elnevezésű szabad stílusú kerékpárversenyt, amely világkupa futamnak számít. A körversenyt követően sor kerül a Csíkszereda Mountainbike Maratonra (30 km, 70km) ahová szeretettel várják az amatőr nevezőket is.

Ne maradj ki a körversenyből

Aki nem versenyzik profi szinten és nincs csapata, az is kipróbálhatja magát a székely körversenyen, ugyanis a hargitafürdői időmérő szakaszon szombaton 11 órától az amatőr nevezők is tekerhetnek, természetesen, miután az utolsó profi is elrajtolt. Őket közösen indítják. Délután a Csíkszeredában kialakított körpályán is megtehetnek néhány kört. Aki nevezni szeretne, érdeklődjön Ábrahám Elődnél a 0742 046 677-es számon.

Türelemre intenek a szervezők

Csíki András, a megyei sportigazgatóság igazgatója, arra kéri a lakokat, legyenek türelemmel, amíg áthaladnak az adott településeken. Törekednek arra, hogy a lehető legkisebb felfordulást okozzák, de tudni kell, hogy a száz fős kerékpáros raj, illetve a legalább ekkor lélekszámú kísérőstáb elhaladása időbe telik, főleg, ha a kerékpárosok között megnyúlik a távolság. A boly elején rendőrautó állítja le a forgalmat, majd a végén ugyancsak rendőrautó nyitja meg.

A résztvevők: Fehéroroszországból a válogatott és a Minszk Cycling Club, Ukrajnából a Kolss, Bulgáriából a Nessebar és a Team Vaszil Levszki, Ausztriából a Hrinkow Advarics, az Experiment 23 és a WSA Greenlife, valamint a szerb, a román és a moldáv válogatott jelezte részvételét, illetve rajthoz áll a házigazda Tusnad Cycling Team is.

A körverseny központja továbbra is Csíkszereda, tudtuk meg Rádulytól, ugyanis a verseny költségvetésének jelentős részét, ami 150 ezer lej, Csíkszereda önkormányzata fizeti. Udvarhely öt ezer lejjel támogatja a körversenyt, amelynek összdíjazása a kötelezően előírt 10 ezer euró.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2015-07-28 22:05:34
Stílusosan
Célszerű lenne, ha bunta levente az általa megálmodott, korszerű, minden igényt kielégítő szombatfalvi biciklis sávról indítsa a versenyt!!!
avatar
jozsef_osvath
2015-07-29 10:50:25
re: Stílusosan
Erre haza jon, ilyenkor lehet ingyen fotozkodni s a propaganda-ujsagot is meg kell tolteni valamivel.
Annyira jol beindult a media biznisz, hogy maris ki tudtak szoritani 5000 lejt egy komoly hagyomanyu nemzetkozi kerekparverseny tamogatasara.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."