Sport » Egyéb sport

Motoroktól volt hangos Szentábrahám

Szombaton második alkalommal rendeztek enduro-versenyt Szentábrahámon. Élmény volt mindenkinek, aki kilátogatott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

enduro3
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. szeptember 06., 15:37
0 hozzászólás. 

Már reggel kilenc órakor gyűlni kezdtek a motorosok és kísérőik a szentábrahámi focipálya mellett. Délelőtt 11 órára benépesült a környék. Nagyon sok ember volt kíváncsi a nem mindennapos eseményre.

Hobbi és profi kategóriában nevezhettek a versenyzők. Előző csoportba összesen 27-en iratkoztak, közülük húszan álltak rajthoz a selejtező után. A profi kategóriában 11 versenyző nevezett, kilencen voltak ott a startnál.

enduro2

Mindkét csoportnak két óra állt rendelkezésére, hogy a legtöbb pályakört megtegye. A profiknál négy versenyzőnek sikerült két órát a nyeregben ülnie. Többen egy óra, illetve félóra után feladták a versenyt.
A hobbi szinten versenyzők közt is volt, aki feladta a versenyt, de legtöbbjük teljesítette a két óra motorozást.

enduro6

Nem volt könnyű dolguk a versenyzőknek, de ezt nem is bánta a közönség. Hatalmas, vízzel feltöltött mesterséges gödröket kellett legyőzzenek, fából és földből épített emelkedőkön kellett átjussanak. A versenyzők kitettek magukért, a közönség örömére.
A profi kategóriában Varga Zsolt végzett az élen, aki tíz kört tett meg. Szintén tíz kört tett meg Ilyés Attila is, de pár perccel lemaradt Vargától. A harmadik helyen Kiss Hunor végzett, az ő teljesítménye is tíz kör volt, tíz perccel maradt le az első helyen végzőtől.

enduro5
A hobbi kategóriát Hegyi Eduárd nyerte meg, neki is tíz kör volt a teljesítménye. A második helyen a magyarországi Mosolits Kristóf végzett, kettejük közt pár másodperc döntött. A harmadik helyen Moldovan Alexandru-Ilia végzett, kilenc kört sikerült neki két óra alatt teljesítenie.
enduro1
A szervezők elmondása szerint jól sikerült a verseny, az első kiírásban nem vett részt ennyi versenyző. Jövőben is megszervezik a versenyt, akkor már több jelentkezőre is számítanak.

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."