Sport » Egyéb sport

Motorok lepték be Szentábrahám határát

Csak hárman bírták ki a legnehezebb szakaszt. A sóvidékiek taroltak, Udvarhely sem teljesített rosszul.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

enduro 02
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. szeptember 16., 11:38
0 hozzászólás. 

Harminc versenyző nevezett a negyedik Szentábrahámi Enduro versenyre. A legtöbb motoros Székelyudvarhelyről érkezett, de többen képviselték Szovátát, Korondot, Székelykeresztúrt, illetve több magyarországi versenyző is ott volt a rajtnál. A szombati versenyre nagyon sokan kilátogattak a környező településekről, hogy az Endurocross szakágához legközelebb álló versenyt megnézzék.

Két kategóriában nevezhettek a motorosok. A Hobby kategória volt a népesebb, amelyben huszonnégy versenyző indult el az 5,5 kilométeres pályán, az Expert kategória hat kilométeres pályáját hat motoros vállalta.

Pontban délkor indították a Hobby kategória versenyzőit, és másfél óra állt rendelkezésükre, hogy a lehető legtöbb kört sikeresen megtegyék. A nézők számára a leglátványosabb a mesterséges akadályok leküzdése volt. Kitettek magukért a versenyzők, a nézők legnagyobb örömére.
Az Expert kategóriában két órát voltak nyeregben a versenyzők, közülük hárman teljesítették a két óra motorozást.

enduro 01

A Hobby kategóriában nyolc kört teljesítve a korondi Tamás Mihály végzett az első helyen, az ideje 1 óra 31 perc és 19 másodperc volt. Második lett a csíkszentamási Portik Pál (8 kör, 1:37:16). A dobogó harmadik fokára egy másik korondi versenyző, Bedő Huba állhatott fel (7 kör, 1:30:29).

Az Expert kategória versenyzői közt a szovátai Siklódi Zalán teljesített a legjobban. A tíz kört 2 óra 8 perc és 53 másodperc alatt teljesítette. Második lett hat kör megtételével a szászszentlászlói Savu Denis (2:09:27), a harmadik helyen végzett a székelyudvarhelyi Benke József Dániel (6 kör, 2:16:09).

enduro 03

„Lelkes endurós csapat dolgozott a háttérben és az ismerősök, barátok segítségével elégséges ember gyűlt össze a sikeres lebonyolításhoz. Szerencsésen, balesetmentesen és jó időjárási körülmények közt zajlott le a verseny. A pálya kialakításának köszönhetően azt is kijelenthetjük, hogy a mai verseny bármely nemzeti futam színvonalával felveheti a versenyt. Próbáltunk egy kis ízelítőt nyújtani a közönségnek abból, hogy miről is szól ez a sport. Úgy gondolom, ez tökéletesen sikerült. Támogatóinknak köszönhetően sikerült minden szervezési költséget fedeznünk, sőt a főszervezők döntése alapján nevezési díj sem terhelte a versenyzőket, ami elég egyedülálló ebben a sportágban″– nyilatkozta portálunknak Benedekfi Géza szervező.

enduro 05

A IV. Szentábrahámi Enduró-verseny Hobby kategóriájába benevezett versenyzők listáját ide kattintva nézhetik meg, az eredményeket itt találják. Az Expert kategória nevezési listájáért ide kell kattintaniuk, míg az eredményeket itt érik el.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."