Sport » Egyéb sport

Motorok lepték be Szentábrahám határát

Csak hárman bírták ki a legnehezebb szakaszt. A sóvidékiek taroltak, Udvarhely sem teljesített rosszul.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

enduro 02
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. szeptember 16., 11:38
0 hozzászólás. 

Harminc versenyző nevezett a negyedik Szentábrahámi Enduro versenyre. A legtöbb motoros Székelyudvarhelyről érkezett, de többen képviselték Szovátát, Korondot, Székelykeresztúrt, illetve több magyarországi versenyző is ott volt a rajtnál. A szombati versenyre nagyon sokan kilátogattak a környező településekről, hogy az Endurocross szakágához legközelebb álló versenyt megnézzék.

Két kategóriában nevezhettek a motorosok. A Hobby kategória volt a népesebb, amelyben huszonnégy versenyző indult el az 5,5 kilométeres pályán, az Expert kategória hat kilométeres pályáját hat motoros vállalta.

Pontban délkor indították a Hobby kategória versenyzőit, és másfél óra állt rendelkezésükre, hogy a lehető legtöbb kört sikeresen megtegyék. A nézők számára a leglátványosabb a mesterséges akadályok leküzdése volt. Kitettek magukért a versenyzők, a nézők legnagyobb örömére.
Az Expert kategóriában két órát voltak nyeregben a versenyzők, közülük hárman teljesítették a két óra motorozást.

enduro 01

A Hobby kategóriában nyolc kört teljesítve a korondi Tamás Mihály végzett az első helyen, az ideje 1 óra 31 perc és 19 másodperc volt. Második lett a csíkszentamási Portik Pál (8 kör, 1:37:16). A dobogó harmadik fokára egy másik korondi versenyző, Bedő Huba állhatott fel (7 kör, 1:30:29).

Az Expert kategória versenyzői közt a szovátai Siklódi Zalán teljesített a legjobban. A tíz kört 2 óra 8 perc és 53 másodperc alatt teljesítette. Második lett hat kör megtételével a szászszentlászlói Savu Denis (2:09:27), a harmadik helyen végzett a székelyudvarhelyi Benke József Dániel (6 kör, 2:16:09).

enduro 03

„Lelkes endurós csapat dolgozott a háttérben és az ismerősök, barátok segítségével elégséges ember gyűlt össze a sikeres lebonyolításhoz. Szerencsésen, balesetmentesen és jó időjárási körülmények közt zajlott le a verseny. A pálya kialakításának köszönhetően azt is kijelenthetjük, hogy a mai verseny bármely nemzeti futam színvonalával felveheti a versenyt. Próbáltunk egy kis ízelítőt nyújtani a közönségnek abból, hogy miről is szól ez a sport. Úgy gondolom, ez tökéletesen sikerült. Támogatóinknak köszönhetően sikerült minden szervezési költséget fedeznünk, sőt a főszervezők döntése alapján nevezési díj sem terhelte a versenyzőket, ami elég egyedülálló ebben a sportágban″– nyilatkozta portálunknak Benedekfi Géza szervező.

enduro 05

A IV. Szentábrahámi Enduró-verseny Hobby kategóriájába benevezett versenyzők listáját ide kattintva nézhetik meg, az eredményeket itt találják. Az Expert kategória nevezési listájáért ide kell kattintaniuk, míg az eredményeket itt érik el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."