Sport » Egyéb sport

Taroltak az udvarhelyi úszók Viktóriavárosban

Csobbantak a székelyudvarhelyi fiatal delfinek, harmincnégy dobogós helyezéssel tértek haza.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

uszas
Az udvarhelyi csapat fele
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. június 20., 12:05
0 hozzászólás. 

Eredményes versenyt zártak az Udvarhelyi Delfinek Sportkub és a Septimia Sportklub úszói. Június 18-án és 19-én rendezték első alkalommal a Cupa Team Nova úszóversenyt Viktóriavárosban. A sportklub 15 sportolóval nevezett a versenyre, amelyen nyolc romániai klub képviseltette magát, összesen 150 fiatal versenyzővel.

A próbákat 2001 és 2010 között született gyerekeknek rendezték meg, mind a négy úszásnemben. A gyerekek jól versenyeztek, többen is sokat javítottak eddigi legjobb idejükön. Kategóriánként az első hat gyereket díjazták, valamint a második nap végén külön díjazták a különböző úszásnemekben teljesített összesített eredményeket elérő sportolókat is. 13 első, 16 második, 5 harmadik, 6 negyedik, 8 ötödik és 2 hatodik helyezést értek el az udvarhelyi gyerekek.

A 2007-es korosztályban Kuti Anita első lett 50 m gyorson, míg Gál Lehel gyorson, mellen és pillangón is diadalmaskodott. A 2006-ban születetteknél Csergő Melinda szintén bezsebelte a gyors, a mell és a pillangóúszás első helyét, Bokor Balázsnak a mellúszást sikerült megnyernie. A 2005-ösöknél Csáki Villő az 50 méteres gyorsúszásban, Kun Bence pillangóban és gyorsban, Illyés Dániel mellen volt korosztálya legjobbja. A kadét korosztályból Kuti Attilának a 100 méteres mellúszást sikerült megnyernie.

Az egyéni jó szereplések mellett az udvarhelyi váltók is felfértek a dobogóra. Az összesített versenyt Kun Bence, Csergő Melinda, Gál Lehel és Kuti Anita is megnyerte korosztályában.

Következik egy négy hetes pihenő, majd augusztusban újra edzések és edzőtábor várják az ifjú úszókat. Előtte azonban még lesz lehetőségünk szorítani a 10 és 11 éveseknek, hiszen ötön is kijutottak a július 1-3 között megrendezett országos döntőre. A brassói megmérettetésen Csergő Melindával, Csáki Villővel, Bokor Balázzsal, Sándor Dániellel és Kun Bencével képviselteti magát a Septimia Sportklub. A gyerekeket Buti László és Demeter László készítette fel és kísérte el a versenyre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."