Sport » Egyéb sport

Horgok és balegyenesek – Erdei Zsolt Udvarhelyen tartott edzést

Majdnem zsúfolásig telt a Dobes Ifjúsági Boksz Egyesület edzőterme a Septimiában csütörtökön este. Erdei Zsolt tartott rendhagyó ökölvívó-edzést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

DSC 9391
Fotók: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. január 20., 14:05
0 hozzászólás. 

Az udvarhelyi edzés előtt Gyergyószentmiklósra érkezett a magyarországi küldöttség, amiben Erdein kívül még a magyar junior válogatott hat tagja, illetve két edzője, Dorkó Péter és Turós Arnold is benne volt. A csapat csütörtökön délután hat órától a Septimia sporttermében tartott nyilvános edzést, ezt a többszörös világ-és Európa-bajnok Erdei Zsolt vezette.

DSC 9301

Erdei rövid üdvözlő beszéde után a bemelegítést a helyiek edzője, Dobes Zoltán irányította.

DSC 9514

A mintegy ötven sportoló között minden generáció jelen volt – nemcsak gyerekek és fiatalok, de harmincas, negyvenes éveikben járó felnőttek is láthatóan nagy kedvvel végezték a bemelegítést is, de főleg azt, ami utána jött.

DSC 9413

A bemelegítés után a balegyenes gyakorlásával kezdődött meg a tulajdonképpeni edzés: a teremben a résztvevők között csak Erdei beszélt, közben járkált, tapsolt. A két válogatott edző és Dobes Zoltán az edzők közt járva igazította, finomította a mozdulatokat, gyakorlatokat. Kesztyű nélkül több támadómozdulatot is gyakoroltak.

DSC 9422

Ezután kerültek fel a kesztyűk a kezekre, az edzést végzők párba álltak, így folytatták az egyre nehezebb és bonyolultabb gyakorlatsorokat. Erdei közben folyamatosan beszélt, figyelt, néhány tanítványnak pedig testközelből is megmutatta az adott mozdulatot.

DSC 9449

Találj el! – mondta komolyabban az egyik magyar junior válogatott srácnak Madár, majd közelebb tartotta az arcát és még egyszer rászólt az ifjú sportolóra – az annak rendje és módja szerint be is húzott volna egyet, de Erdei egy hirtelen mozdulattal blokkolta az ütésre lendült kesztyűt. Ez vezette be a védekező gyakorlatsort.

DSC 9457

Ezekben olyanok voltak, mint a körelhajlás, az arc védése: a bokszolóknak nemcsak a kezük, hanem a törzsük, lábuk is folyamatos mozgásban volt. A tapasztaltabbak közül néhányan – mint például a hat profi mérkőzéssel rendelkező Katona Ferenc már oda-odasóztak azonos súlycsoportú ellenfelüknek néhány komolyabbat is. Az edzés végére nem maradt senki se szárazon és elégedetlenül, az átizzadt trikók és nadrágok, a szuszogó sportolók látványa ezt jól megmutatta.

DSC 9563

Az edzés levezető fázisában Erdei főleg nyújtásokat, ellazító mozgásokat vezényelt. A magyarországi sportolók pénteken és szombaton Gyergyószentmiklóson, illetve Csíkszeredában is tartanak hasonló jellegű, nyílt edzéseket.

Az Erdei Zsolttal készült interjúnkat itt olvashatod.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."