Sport » Egyéb sport

Erős mezőnyben méretkeztek meg a floorballosok

Magyarországi csapatokkal találkoztak az udvarhelyiek Debrecenben, a hatodik hely mellett egyik játékosuk az All Star-csapat tagja lett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Black69Miskolc
Egy győzelem és három vereség volt a fehérmezes udvarhelyiek mérlege
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. április 24., 11:22
0 hozzászólás. 

Rangos floorballtornán vehetett részt az udvarhelyi Székelyudvarhelyi Black 69, a Debreceni Egyetem campusában, a Kecskeméti János sportcsarnokban szombaton kilenc csapat mérte össze tudását teremhokiban. Rajtuk kívül a mezőnyt mind olyan csapatok alkották, akik a magyar első vagy másodosztályú országos bajnokság rendszeres résztvevői, illetve a szlovákiai Rimaszombat is nagyon erős csapattal érkezett, döntőbe is jutottak.

Az udvarhelyiek Szolnok elleni győzelemmel kezdtek, ám a Komáromi SzPK már nagyon erős ellenfélnek bizonyult – nem csoda, hiszen ez a csapat uralja évek óta a magyar OB első osztályát, a válogatottjai nélkül felálló együttes 4-1-re verte az udvarhelyieket. A nagy csata a csoport utolsó meccsére maradt, a Black 69 egygólos vereséget szenvedett a szintén első osztályban játszó Budapesti Origo együttesétől, így nem jutott az elődöntőbe.

TitansMisklocA helyosztó első félidejében jól tartotta magát a Black 69, az utolsó percben egyenlített, de fordulás után kijött a különbség a két csapat között, a miskolciak kategorikus győzelmet arattak.

Az elődöntők egyike büntetőkkel dőlt el, a torna fináléja pedig nagyon színvonalas meccset hozott: a szlovák fiatalokból álló Rimaszombat kétszer is kiegyenlített a magyar bajnok ellen, ám a komáromiak két perccel a vége előtt egy távoli lövéssel újra vezetést szereztek, amire már nem volt válaszuk a Titánoknak. A házigazda DEAC soraiban három csíkszeredai játékossal (Nyisztor Szabolcs, Márton Attila és Timár Ádám) a negyedik helyen végzett.

Az I. DEAC Floorball Kupa eredményei:

A-csoport: Debreceni DEAC-Miskolci FE 1-1, Rimaszombati Titans-Érdi Ares 5-2, DEAC-Váci Sasok 7-0, Miskolci FE-Érdi Ares 4-3, DEAC-Érdi Ares 2-2, Miskolci FE-Váci Sasok 10-0, Miskolci FE-Rimaszombati Titans 1-2, Érdi Ares-Váci Sasok 5-1, DEAC-Titans 1-0, Vác-Titans 1-7.

A sorrend: 1. Rimaszombati Titans, 2. DEAC, 3. Miskolci FE, 4. Érdi Ares, 5. Váci Sasok

B-csoport: Székelyudvarhelyi Black 69-Szolnoki Cannibals FK 3-1 (gól: Gál Zsolt 2, Bodrogi Zsolt), Komáromi SZPK-Székelyudvarhelyi Black 69 4-1 (gól: Magyari Szabolcs), Szolnoki Cannibals FK-Budapesti Origo 0-2, Komáromi SZPK-Origo 3-0, Komáromi SZPK-Szolnoki Cannibals FK 5-1, Székelyudvarhelyi Black 69-Origo 0-1.

A sorrend: 1. SZPK, 2. Origo, 3. Black 69, 4. Szolnok.

Helyosztók:

A 7.-8. helyért: Szolnoki Cannibals-Érdi Ares 2-7

Az 5.-6. helyért: Székelyudvarhelyi Black 69-Miskolci FE 1-6 (gól: Magyari Szabolcs)

Elődöntők:

Rimaszombati Titans-Budapesti Origo 1-1, büntetőkkel 2-0

SZPK-DEAC 1-0.

Kisdöntő: Origo-DEAC 1-0

Döntő: Komáromi SZPK-Rimaszombati Titans 3-2.

Ami az egyéni díjakat illeti, a Black 69 csapatkapitánya, Csáki Gergely bekerült a torna All Star-csapatába, rajta kívül a másik legjobb védőjátékos Csikai Mátyás lett az Origotól.

AllStarcsapatA legjobb kapusnak a házigazdák hálóőre, dr. Héjja Gábor bizonyult, a legjobb támadók a bajnok SzPK-ból kerültek ki Kiss János és Tóth Máté Gábor személyében, míg a legjobb centernek a rimaszombatiak játékosát, Peťo Jachot látták a szervezők.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."