Sport » Egyéb sport

Távol Európától, Szingapúrban folytatódik a száguldó cirkusz

Az egy évvel ezelőtti nagydíjat Fernando Alonso nyerte, idén a Brawnok a legnagyobb esélyei a versenynek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

szingapor_night
szingapor_night
szerkesztoÍRTA: B.CS. & M.ZS.
2009. szeptember 24., 21:48
0 hozzászólás. 


Különleges és látványos hétvége vár a Forma-1-es mezőnyre, a 2009-es világbajnoki sorozat 14. versenyének ugyanis Szingapúr ad otthont, ahol a széria történetének második éjszakai futamát rendezik, ráadásul utcai pályán.

Szingapúrban másodszor teszi tiszteletét az F1 díszes társasága, az ázsiai városállamban egy éve rendeztek először versenyt. Az állam ráadásul rögtön be is írta magát a történelemkönyvekbe, hiszen a város kikötőjét is érintő versenypályán a sorozat első villanyfényes futamát láthatta a világ. Az átlagos futballstadionok világításánál négyszer erősebb fényekre tavaly nem volt panasz, a pilóták is elégedettek voltak.

A Hermann Tilke által tervezett 5067 méter hosszú, az óramutató járásával ellentétes irányú pályán 61 kört kell megtenniük a pilótáknak, akiknek mindemellett még a párás szingapúri levegővel is meg kell birkózniuk. Az ázsiai metropoliszban az évnek ezen szakaszában nappal több, mint harminc fokot mérnek, míg az éjszaka folyamán huszonnégy fok alá nemigen süllyed a levegő hőmérséklete. A hét eleji előrejelzések szerint száraz idő várható a városállamban.

A szingapúri paddockban biztosan téma lesz a Renault tárgyalása (bővebb információkért olvassa el előző cikkünket), a pilótáknak azonban mégis arra kell koncentrálniuk, hogy a maximumot nyújtsák és gyarapítsák pontjaik számát. A jobb eredmény érdekében az istállók egy része új fejlesztéseket is visz Szingapúrba, úgy mint a BMW, McLaren, Brawn GP, Renault, Toyota, Force India.

A 2009-es világbajnokság hajrájában izgalmas, és főleg nagyon látványos versenyre van kilátás Szingapúrban, ahova a Brawn GP-sek jó formában érkeznek és egy jó eredménnyel elhomályosíthatják a Red Bull Racingesek világbajnoki reményeit.

Román idő szerint
a program pénteken délben 13 órakor az első szabadedzéssel indul, majd szombaton 17 órakor startol az időmérő, a verseny pedig a megszokott európai időben, vasárnap délután háromkor kezdődik.

címkék: Szingapor

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."