Sport » Egyéb sport

2012-ig Alonso és a Ferrari közös célért harcol

A Ferrari a tegnap délutani sajtótájékoztatón megerősítette, hogy Fernando Alonso a 2010-es idénytől a Scuderia pilótája lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

alonsomassa
alonsomassa
szerkesztoÍRTA: M.ZS & B.CS
2009. október 01., 13:40
0 hozzászólás. 

2010-tól Alonso is magára ölti a vöröss overált, ez minden F1-es pilóta álma. A spanyolok világbajnoka három évre írt alá, Felipe Massa csapattársa lesz, Kimi Räikkönen közös megeggyezéssel távozik.

"Büszkék vagyunk rá, hogy a csapatunkban üdvözölhetünk egy újabb győztes pilótát, aki lenyűgöző tehetségét már bizonyította azzal, hogy eddigi pályafutása alatt kétszer is megnyerte a világbajnokságot"– nyilatkozta a sajtótájékoztatón Alonso leigazolásával kapcsolatban Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke.

Alonso: "Valóra válthatom az álmomat..."
A hivatalos közlemény után a Ferrari honlapján megjelent az első Alonso-nyilatkozat: "Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy a Ferrari pilótája lehetek. Ebben a sportban mindenkinek az az álma, hogy az ágaskodó lovas emblémával ellátott együléses versenyautót vezesse, és én ma megkaptam a lehetőséget arra, hogy valóra váltsam az álmomat"- nyilaltkozta a spanyol pilóta.

Fernando kivételes versenyző, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy neki és Felipének versenyképes autót biztosítsunk a következő szezonban. Ugyanakkor szeretnénk köszönetet mondani Kiminek is azért, amit a Ferrariért tett."

"Még ebben a mostani nehéz szezonban is bizonyította óriási tehetségét, hozott néhány jó eredményt, mint például a ragyogó győzelem Spában, és biztosak vagyunk benne, hogy a szezonból hátralévő három versenyen is eredményesek lehetünk"- tette hozzá Domenicali, aki azt nem indokolta meg, hogy 2010 végéig érvényes szerződése ellenére miért tartották fontosnak Räikkönen elküldését.

"Természetesen szeretnénk megköszönni mindent Kiminek, amit a Ferrariért tett a nálunk töltött idő alatt: első évében rögtön világbajnok lett, amivel beírta magát a Ferrari történelmébe, és jelentős szerepet játszott abban, hogy a csapat konstruktőri világbajnok lett 2007-ben és 2008-ban"- méltatta a szezon végén távozó finn pilótát a csapatfőnök

A Ferrari jelenleg a harmadik helyen áll a konstruktőrök összetett versenyében úgy, hogy idén egyetlen futamot nyert: Raikkönen a Belga Nagydíjon diadalmaskodott.





0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."