Sport » Egyéb sport

Elmarad az Udvarhely Kupa

Egy hagyomány szűnik meg azzal, hogy idén nem kerül sor a korábban Udvarhelyért Kupa, idén Udvarhely névre átkeresztelt kispályás labdarúgó-bajnokságra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

sport_roseal_sk_turne
sport_roseal_sk_turne
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2010. december 09., 11:17
9 hozzászólás. 

A főszervező, Karda Zoltán szerdán mondta el honlapunknak, hogy kénytelen volt lefújni a hétvégi rajtot, hiszen napról napra egyre több csapat mondta vissza a szereplést: „Mikor elkezdtem a megszervezését a tornának, akkor a szokásos harminc együttessel számoltam. Ez nagyvonalakban össze is jött, de kezdtek lemorzsolódni. A sorosolásnál úgy festett, hogy csupán tizennyolcan lesznek, majd ismét visszamondta három, ekkor már nem volt mit tenni, be kellett látni, hogy idén nem lesz torna. Nagyon sajnálom, mert már 15 éve szervezek versenyeket, most egy sorozat szűnik meg ezzel".

A főszervező kifejtette, senki sem ecsetelte, hogy miért is lépett vissza, többen a betegsére, az elfoglaltságra hivatkoztak.

sport_roseal_sk_turne

A torna hátterét a székelyudvarhelyi Pro Sport alapítvány biztosította volna, előző számítások szerint az 500 lejes benevezési díjakból fedték volna a kiadásokat, minden csapat, játékos pedig ajándékban részesült volna. Amennyiben a begyűlt összeg nem lett volna elégésges, akkor különböző forrásokból kipótolták volna azt. A végleges döntést a lefújással kapcsolatosan azok után hozták meg, hogy csupán három székelyudvarhelyi csapat maradt.

Megkérdeztünk két olyan csapatvezetőt, akik visszaléptek a tornától, Tekeres Csaba, a Bunda SE részéről kifejtette, egyik támogatójuk év közben csődbe ment, így szűkösebb lett a költségvetés: „Eddig minden megmérettetésen ott voltunk, nem is szerepeltünk rosszul, pedig a mezőny nagyon erős volt. Jövő évben a csapat fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli, így egy naptárral kedveskedünk majd azoknak, akik ezen időszak részesei voltak. El kellett döntenünk, hogy a tornára, vagy a naptárra adjuk ki a pénzt. Abban kellene gondolkodni, hogy a minifoci-bajnokságban szereplő csapatoknak egy teremfoci-tornát szervezzenek a télen".

Az Infopress SE részéről Gagiu Zsolt elmondta, számára az volt az elsődleges, hogy a bajnokság elvesztette pénzdíjas címét: „Eddig mindig díjazták a legjobbakat, illetve nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a befolyt összegből karitatív célokra is fordítottak. Most mindkettő elmaradt volna".

Hogy mennyire sok az az 500 lejes benevezési ár? Mindenki döntse el saját maga, de ami a többi városokat illeti, Baróton 250, Székelykesztúron 300, Szatmáron pedig 100 lejbe kerül a díj hasonló tornákra.



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jackfive
2010-12-09 12:08:48
Sajnos tényleg nehéz már egy olyan sorozatot kialakitani, amely évekre megalapozza stabil körforgását. Szerintem az anyagi gondok a fő visszahúzója a csapatoknak, ezen sokat nem lehet segiteni.
Amig tavaly és azelőtt meg tudtunk szervezni egy 16 csapatos turnét, az idén megelégszünk JÓ esetben a 10-el is.
De attól reménykedve várjuk ugyanúgy az udverhelyieket egy jó focitornára, mint eddig tettük.
Barót
avatar
jackfive
2010-12-09 12:09:56
Szatmáron, gondolom nincs pénzjutalom a dobogósoknak......
avatar
Gima
2010-12-09 15:19:05
1000 eves szokas ha valaki penzdijas turnet szervez a harmadik helyezett visszakapja a benevezesi dijat.Hanem mert szervezel penzdijas turnet.
Vagy szervezel egy turnet ahogy annak idejen megszerveztunk egy Baratsag kupa turnet amire tamogatokat kerestunk nem volt benevezesi dij es a dij is csak kupak voltak az elso harom helyezettnek.
avatar
B_Laci
2010-12-10 09:28:42
Pénzdíj
A Zöld Trabant színeiben mindegyik "Karda" tornán részt vettem, saját magunk fizettük mindig a benevezési díjat. Nem azért vettünk részt hogy pénzt nyerjünk, hanem azért, mert egyszerűen szeretünk focizni. Az kellett volna a szemem előtt lebegjen, hogy visszanyerjem a benevezési díjat? Szerintem nem erről szól a mi szintünkön a futball... És hat millát elő lehet szedni ha elő akarunk.
avatar
jackfive
2010-12-09 16:28:39
igen, azelso kap egy osszeget, masodik kicsit kevesebbet, harmadik visszakapja a benevezest....
ez nalunk igy lesz.!!!!
avatar
axel
2010-12-09 16:43:32
megertem hogy sokba kerul egy turne megszervezese de azert ha 30 csapat befizet 500 lejt abbol osszegyul 15000 es abbol lehet rendezni nyugodtan.de ha mar nem penzdijas akkor lepnek vissza a csapatok sorozatban!ez van!
avatar
marcel
2010-12-09 18:50:56
itt a mohosag az oka mindennek sajnos, mint minden masban a fociban is itt Udvarhelyen. a masik dolog, hogy az elmult evekben tul nagyra tettek a mercet, most engedni kellett volna ebbol. egyetertek Tekeres urral, egy minifocis turne sokakat erdekelne es megmozgatna, csak meg kell gondolni, hogy inkabb ne legyen penzdijas es olcsobb benevezesi alapokkal. mert eleg sok csapat akiket cegek tamogatnak kuzkodnek naprol napra.
avatar
jackfive
2010-12-09 22:16:39
akkor varlak Barotra,mint a Diakkupa elozetesekent zajlo turnera..! :evil:
avatar
jackfive
2010-12-10 09:46:45
hatb mi is szerettunk volna menni..!! szo mi szo

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."