Sport » Egyéb sport

Lejárt az első Dunlop Winter Rally

Jégen vagy a nélkül, de sikeresen lezajlott a hétvégi első Dunlop Winter Rally, ahol profik és amatőrök villanthatták meg tudásukat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

2011_Sport/Egyeb/0228_Dunlop_Winter_Rally
2011_Sport/Egyeb/0228_Dunlop_Winter_Rally
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. február 28., 12:20
6 hozzászólás. 

Ahogyan arról már több ízben is beszámoltunk sem engedélyt nem kapott a szervezőcsapat, sem a jég állapota nem felelt meg, arra, hogy a versenyzők ott mutassák be tudásukat.

A tó szennyezését talán pont azok követték el, akik a leginkább tiltakoztak, hogy annak jegén verseny legyen. A helyszínen jelen voltak a vízügy munkatársai is, akik árgus szemekkel figyelték, nehogy valaki engedélytelenül hajtson a tóra. Jelzésül egy munkagépet állítottak keresztbe a tóba vezető úton. Valószínűleg elszámolták magukat, mert kis idő után a jég beszakadt a nehéz földtúró gép alatt, az pedig órákig hevert a tóban.

2011_Sport/Egyeb/0228_Dunlop_Winter_Rally

A helyszínre látogatók már reggel élvezhették az átalakított kipufogó rendszerek ropogós hangját és a benzingőz bódulatában láthatták, amint elrajtolnak versenyzők. Az autókat kétperces szünetekkel indították a strandon felállított rajtdobogóról. Az versenyzők Ivó felől kezdték meg a versenyszakasz teljesítését és Libánig ereszthették szabadjára a lóerőket, majd visszatértek a víztározóhoz. Az összekötő szakaszokon a versenyzők is a forgalmi szabályoknak megfelelően kellett közlekedjenek.

Ezután következett az ügyességi szakasz, ami a strand területén kialakított pálya volt, több csavaros kanyarral, a nézők nem kis örömére. Miután itt teljesítettek a versenyzők, ismét jöhetett az Ivó-Libán szakasz, majd újból az ügyességi. Kicsit összevisszaság csengett ki a helyszínen, de a verseny az ütemterv szerint zajlott, minimális időcsúszással.

Vasárnap az amatőrök próbálhatták ki tudásukat szintén az ügyességi pályán, ezzel a lehetőséggel jó néhányan éltek is.

2011_Sport/Egyeb/0228_Dunlop_Winter_Rally

„Első alkalommal szerveztünk ilyen rallyt. Sajnos az idő nem kedvezett annyira, mert a tó jegére nem tudtunk rámenni a felmelegedés miatt és a magasabb szakaszokon túl nagy volt a hó. Pénteken tartottuk a versenyzőknek a pályabejárást és sok helyen nem lehetett elmenni, akkora volt hó. Folyamatosan kellett takarítsuk pályát, ezért is maradt el az ünnepélyes rajt a városközpontból, péntek esete a versenyzőkkel még a pályán tevékenykedtünk.

Ezt leszámítva rendben zajlott a verseny, jól sikerültek a futamok, nem történt baleset. A versenyzők és kilátogatók részéről is pozitív visszajelzéseket kaptunk. Bízunk benne, hogy jövőre is meg tudjuk szervezni ezt a versenyt. A profi kategóriában 24 versenyző indult, amiből 14 tudta befejezni a megmérettetést. A díjazás szombat este az Irish Pub-ban zajlott. Vasárnap 26 amatőr nevezett be, akik közt volt ATV-s, motoros, de még terepjárós versenyző is - őket a versenyt követően a helyszínen díjaztuk. A két nap alatt nagyjából 3000 ember fordult meg a versenyen.

Örvendek, hogy mindenféle probléma nélkül sikerült lejáratni a versenyt és hogy ilyen sok ember kijött a két nap alatt." – számolt be Szabó Gergő, a verseny főszervezője.

2011_Sport/Egyeb/0228_Dunlop_Winter_Rally

A Dunlop Winter Rally győztesei:

1. Tamas Tagai/Robert Tagai O4 Subaru Impreza N15 52:36.9
2. Tempesta/Dorin Pulpea O4 Subaru Impreza N15 +22.1
3. Zoltan Szabo/Istvan Kerek O4 Mistubishi Lancer Evo IX +3:27.6
4. Laszlo Valaska/Istvan Kerek N4 Ford Sierra Cosworth +18:16.0
5. Karoly Kohazi/Istvan Soos N2 BMW 320 T +18:23.8

A teljes táblázat letölthető ide kattintva.

Az eseményről három fotógalériánk is készült, ezek itt, itt és itt tekinthetőek meg.


6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
bandika
2011-02-28 12:55:58
:side:
avatar
Laces
2011-02-28 13:49:32
"A tó szennyezését talán pont azok követték el, akik a leginkább tiltakoztak, hogy annak jegén verseny legyen." :whistle:
avatar
denko88
2011-02-28 20:34:43
ez igy van vic amit csinaltak a vizugyesek:) gep is elsujedt szegyenebe :P
avatar
hahaha
2011-02-28 22:18:41
Pfej amit lemuveltek azzal az erogeppel :)):)) meg jott a Traktor ami kihuzta. Na ez a 2 gep elrendezte a szennyezest, nem kellettek ide rallys autok :D:D Azok egy csepp olajat nem adtak ki magukbol !!
Jovore remelem a jegen lesz a rally !
avatar
zterex1
2011-03-01 05:30:03
Akkor a munkagép nem versenyzett?
avatar
sanko
2011-03-02 07:28:38
Hoppá Most hol vannak a környezetvédök akik olyan erövel harcoltak a jégrrali ellen?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."