Sport » Egyéb sport

Barantaverseny a Szejkén

Egésznapos, országos baranta versenyt tartanak szombaton, április 9-én a Szejkefürdőn.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. április 05., 17:01
0 hozzászólás. 


A hagyományos magyar harcművészet tájainkon is gyökeret vert néhány éve, hiszen Székelyudvarhelyen is működik baranta-egyesület. Az egyesület részéről Kőmíves Róbert Zsolt arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a szombati rendezvény – mint minden baranta-verseny – a történelmi magyar harci testkultúrára épülő hagyományos magyar harcművészeti stílus mozgásos tudásanyagának megőrzését, gyakorlati jellegű továbbfejlesztését célozza meg. A versenyen erdélyi csapatok vesznek részt a sportág különböző stílusaiban, a színhely a Szejkefürdő lesz.

Olyan látványos versenyszámok lesznek, mint az íjászpárbaj, a mesterlövészet, a birkózás, a szabadvívás gyakorló fegyverrel és mások. Több kategóriában zajlanak majd a versenyek: Öskü (17 feletti férfiak), Kese (14-17 év közötti fiúk), Apród (14 év alatti fiúk), Menyét (17 év feletti nők, 13-17 év közötti fiatal lányok és 13 év alatti kislányok).

A versenybírókat a Baranta Hagyományos Magyar Harcművészetek Szövetsége biztosítja. Minden résztvevő csapatból jelölnek egy versenybírót, aki a szervezőkkel együttműködve fog bíráskodni, a kijelölt versenyszámoknál. A küzdelmeket a Baranta Szabálykönyv előírásai alapján bonyolítják le. Nevezni április 6-ig lehet, a helyszínen már nem.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."