Sport » Foci

A brazilok nyerték a nyitómeccset

A Brazília-Horvátország meccsel megkezdődött a 20. labdarúgó világbajnokság. Élőben jelentkezünk a G. Music Pubból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

brazilhorvata1
A G. Music Pub megtelt, kezdődik a nyitómeccs!
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. június 12., 20:33
1 hozzászólás. 

Pénteken este a Mexikó-Kamerun meccsről jelentkezünk, mai közvetítésünk véget ért, köszünjük a figyelmet, jó éjszakát!

A kb. harminc tippelőből hárman találták el a végeredményt, két hölgy (!), Bálint-Barabás Emese, Bálint Kinga-Katalin, valamint Derzsi Dénes, Máté Lehel és Sipos Lóránt, ők fejenként két sört nyertek.

Itt a vége, 3-1-re nyertek a brazilok. Székely János, mai meghívottunk ott látja a horvátokat a legjobb tizenhat között. De szerinte is belenyúlt a bíró a meccsbe.

91. perc, Oscar megadja a kegyelemdöfést a horvátoknak, Julio Cesar nagy védése után előretör és a jobb alsóba spiccel húsz méterről. 3-1, eldőlt, megnyerték a brazilok a nyitómeccset. 

88. perc, a két gólt szerző Neymart Ramires váltja. Még mindig veszélyesek a horvátok, nincs lefutva a meccs. "Ha Japánban ez a legjobb bíró, akkor milyen lehet a többi?" - jön az újabb megjegyzés.

"Ne, na!" - akárcsak a horvátok Sao Paulóban, a G.-ben is mindenki a játékvezetői ítéleteket vitatja. De nem adják fel a horvátok. 

Van olyan vélemény is, hogy kezdtek játszani a brazilok, mert a bíró is velük van. Még kb. tíz perc van hátra.

A 78. percben járunk. "Egy potyatizenegyest a horvátok is megérdemelnének. Így az ember kedvét is elveszik!"

"Ha kivédte volna, újrarúgatta volna..." - jön az epés megjegyzés. Nem sokan örülnek a brazilok vezető góljának.

brazilhorvata5Tizenegyes Brazíliának! "Ezt még a Steauának se fújják be, te!" - kiáltja be valaki, mert nem volt egyértelmű. Neymar lövi, Pletikosa beleüt, de mégis bemegy a labda. 2-1-re vezetnek a brazilok.

Dani Alves fölé lőtte.

Leült egy kicsit a meccs Sao Paulóban, helyzetek gyakorlatilag nincsenek, kisebb a hajtás, mint az első játékrészben. A 65. percben járunk, szűk félóra a végéig. Kicsit kiengedett mindkét csapat. Na, sárga lap Corlukának, veszélyes brazil szabadrúgás jön.

Bátrabbak a horvátok ezekben a percekben, a G.-ben inkább csend van, de fogy a sör. "Na, most!" - Perisic fölé lő messziről.

Megkezdődött a második félidő. 

A szünetben kiderült az is, hogy a G.-ben mindenki a brazilok győzelmére tippelt - ettől függetlenül alig páran szurkolnak nekik.

brazilhorvat4Székely János szerint a is jó a meccs, de nagyon jól védekeznek a horvátok, nem nagyon hagynak területet a braziloknak.

1-1 a félidőben. Szünet.

"Hiányzik a vuvuzela..." - keseredik el valaki. Egy kis nosztalgia négy évvel ezelőttről, itt van.

Éppen kapok egy sms-t arról, hogy a szerbeket eddig hogy eheti a méreg, amikor Neymar kap egy sárgalapot. Majd lő egy gólt! 1-1, nem volt túl erős lövés, de betolta a kapufa. Két-három ember örül csak a G.-ben, a harmincadik percben járunk. 

Egyelőre jól állják a sarat a horvátok, védekeznek, kontráznak, a brazilok húsz perc után lőnek először kapura. Majd Neymar húzza meg a tizenhatoson belül, a labda teljes terjedelmével nem vollt túl az alapvonalon, a beadás után Oscar lövését védi ki Pletikosa. "Attila, a labda egy méterrel kell kimenjen..?" - kérdezik viccesen a G.-ben az egyik asztaltársaságnál, ahol egyikük játékvezetőként is dolgozik hétvégenként.

"A brazilok eldöntötték, hogy minden gólt ők rúgnak." - jön egy újabb "bölcselet".

"Ezt a braziloknak megadták volna!" - hallatszik egy hang a sötétből, amikor a brazil tizenhatos előtt leszerelik Jelavicot. 15 perc telt el a meccsből.

VEZETNEK A HORVÁTOK! Olic centerezésébe beleért Jelavic, a mellette érkező Marcelo a kapuba sodorta a labdát! 1-0 Horvátországnak, a kocsmában többen felordítanak és tapsolnak. Megvan a vb első gólja.

Az első veszélyes horvát helyzetnél páran a fejükhöz kapnak - vannak, akik nekik szurkolnak a G.-ben is, nemcsak Sao Paulóban.

brazilhorvat3"A horvátok jobban nyomják!" - hallatszik az első vélemény a teremben.

Kedves olvasóink, elkezdődött a futball világbajnokság, megy a brazil-horvát meccs!

Kijönnek a csapatok, a himnuszok mennek. Lenyűgöző, amit az élő kép mutat. Az egész stadion egy nagy sárga tenger. "Kemény ez a katlan!" - szól ide Székely János, még nekem is felállt a szőr a karomon.

Több mint húsz ember gyűlt be a G. Music Pubba (hölgyek is vannak!), a tippszelvényeket kiosztottuk, nagyjából mindenki megtette a tippjét. Negyedóra van még a kezdésig.

Vajon mire gondolnak most Neymarék az öltözőben..? Itt a G.-ben egyre többen leszünk, megérkezett a meghívottunk is, Székely János, a Vasas Femina edzője, vele fogunk beszélgetni itt a meccs kezdése előtt.

Megvannak a kezdőcsapatok, Brazília a Júlio César - Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Paulinho, Luiz Gustavo, Oscar - Hulk, Fred, Neymar felállításban játszik, míg a horvátok kezdő tizenegye a következő: Pletikosa - Srna, Corluka, Lovren, Vrsaijko - Brozovic, Modric, Rakitic, Perisic - Jelavic, Olic.

Ezen kívül is érte hidegzuhany az aktuális címvédőt, hiszen 1990-ben Argentína szintén 1-0-ra kapott ki Kameruntól, 1986-ban Olszország sem nyert, csak 1-1-et játszott Bulgáriával, 1982-ben pedig szintén alulmaradtak a magyarokkal egy csoportban játszó argentinok, akkor Belgium győzte le őket 1-0-ra.

Sokszor történt nagy meglepetés a vb-k nyitómeccsén, legutóbb 2002-ben, amikor a címvédő Franciaország 1-0-ra kikapott Szenegáltól.

francesenegalA focivébék nyitómérkőzései mindig érdekesek. 2006-ig a vb-ken a címvédő első csoportmeccse volt a nyitány, a németországi vb óta a házigazda játssza az első meccset. Négy évvel ezelőtt Dél-Afrika 1-1-et játszott Mexikóval, nyolc éve pedig Németország 4-2-re verte Costa Ricát.

Egy óra van még a kezdő sípszóig, lassan érkeznek a pub vendégei, az első sörösüvegek megnyíltak.

Itt vagyunk a Szentimre utcai G. Music Pubban, néhány asztal már le van foglalva, de hely még bőven van. Lesz helyszíni tippverseny (a szelvényeket éppen most vágjuk fel), beszélgetünk majd Székely János fociedzővel, isszuk a sört és nézzük a meccset. Maga a focimeccs, a brazil-horvát összecsapás csak 23 órakor kezdődik.

Elkeződött a világbajnokság megnyitója Sao Pauólban, Brazília természeti szépségei mutatkoznak meg a koreográfiában.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
S.K.
2014-06-16 14:39:05
Jokivansag...
WOW.VIVA BRASIL&VIVA SAMBA&VIVA FREE SOCCCERS!Szívből gratulálunk a tehetséges&életvidám csapatnak.Külön gratulálunk,hogy kisvárosunkban is ,ilyen népszerűen&rugalmasan felkaroljak a játékok örömeit.VIVA FREEDOM&LOVE FOREVER....JUST BE YOURSELF....FEEL FREE....VIVA UDVARHELY....tooo....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."