Sport » Foci

Drámáztak a görögök, de bementek a tizenhat közé

Görögország Elefántcsontparttal, Kolumbia Japánnal játszik, mi pedig megint élőben vagyunk a G. Music Pubból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

samaras1
Bemennek-e a görögök a legjobb tizenhatba?
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. június 24., 21:49
0 hozzászólás. 

Mára köszönjük a figyelmet, este héttől a Nigéria-Argentína, illetve a Bosznia-Hercegovina-Irán meccsek lesznek. Van tippverseny-nyertesünk is ma éjszaka, mégpedig egy hölgy, Keszler Erika! Neki gratulálunk, önöknek jó éjszakát!

A 93. percben a görögök egy teljesen megérdemelt büntetőt lőhettek, Szamarasz bevágta, másra már nem volt idő. Kolumbia csoportelső, Görögország második, így a nyolcaddöntőben Costa Rica-Görögország, illetve Kolumbia-Uruguay párosítás lesz. "Hogy mit? A görögök nyertek? De jó! Nem véletlenül verték ki a románokat!" - kiáltja egy most betoppanó vendég a G.-ben, aki ezek szerint lemaradt az utolsó percekről. 

Vége, 2-1-re nyert Görögország, volt itt dráma! "Hihetetlen ez a görög csapat!" - megy a beszéd a G.-ben.

GÓÓÓÓÓÓÓL! Szamarasz belövi! 2-1!

De most TIZENEGYES A GÖRÖGÖKNEK!

Kolumbia kivégzi Japánt, 4-1, James Rodriguez szépségdíjas emelése!

Még egy vastag tíz perc hátravan, amikor a kolumbiaiak kapust cserélnek, beáll Mondragon, a vb legidősebb játékosa! Ezen kacagunk a G.-ben, ez egy rekord. Közben utánanézünk, a kapus minden idők legidősebb, világbajnokságon pályára lépett labdarúgója. A kameruni Roger Milla 1994-ben "csak" 42 éves volt, mondjuk ő csatár volt, de a húsz évvel ezelőtt az oroszoknak lőtt góljával minden idők legidősebb vb-gólszerzője lett. Ezt azért ma nehéz lenne megdönteni.

GÓÓÓL! Kolumbia 3-1-re vezet! Jackson kapott labdát, a tizenhatoson belül visszahúzta és okosan csavart a hosszúba. A dél-amerikaiak így csoportelsők lesznek.

78. perc, cserélnek a görögök. "A 37 éves helyett egy 34 éves!" - hangzik el a G.-ben, valóban így van, Karagunisz le, Gekasz be. De Drogbát is lecserélik az elefántcsontpartiak, taktikáznak az edzők. Jujj, az afrikaiak kapufájáról pattan ki a labda, ez már a harmadik görög kapufa volt!

Egyenlít Elefántcsontpart! 1-1. A szintén csereként beállt Wilfried Bony teszi be a görög védők közül a jobb alsóba, így az afrikai csapat a továbbjutó, ha döntetlen marad. Nincs nagy öröm a kocsmában, mert még egy európai csapat búcsúzhat. Azért összetartunk, na.

68. perc, Kalou lő mellé, szépen cselezett előtte. "Nagyon elment." - jegyzik meg a G.-ben. Túloldalt a kolumbiaiak uralják a meccset. Hoppá, Karagunisz lő egy hatalmas kapufát! Felmegy a hang is a kocsmában.

Cáfolják a görögök, amit az előbb írtam, kontráznak, Toroszidiszt rántja le Kalou, belőhette volna a görög, ha nem húzza vissza az afrikai játékos. Karagunisz a sorfalba lövi a szabadrúgást.

2-1 Kolumbiának! az 55. percben Jackson lövésébe még beleért az egyik japán védő, de mégis bement a kapuba, így megint kaparni kell a távolkeletieknek, hogy visszajöjjenek. A görögök közben szorgalmasan védekeznek, a G.-ben még kinyílik néhány sörösüveg. 

A görögöktől azt szoktuk meg a 2004-es Európa-bajnokság óta (amit óriási meglepetésre megnyertek), hogy ha lőnek egy gólt, elkezdenek nagyon antifocizni. Ez most nehéz lesz nekik, mert az afrikaiak nagyon támadnak, Tiote erős lövését kapta el Gilkosz. Vagy gyilkolta meg.

gorogelefant1Megkezdődik a második negyvenöt perc mindkét oldalon, izgalom van bőven. A G.-be új emberek (is) jöttek.

Kolumbia-Japán 1-1, Görögország-Elefántcsontpart 1-0 a félidőben. Van, aki a vécére indul és van, aki haza. Mindenki másképp csinálja. Mi maradunk, jön(nek) a második játékrész(ek).

Egy nagy kolumbiai helyzet után egyenlít Japán! Okazaki talált be a ráadáspercekben, gyönyörűen csúsztatott Honda beadása után, 1-1, lehet itt még minden!

Gólt lőttek a görögök! Az első kényszercsereként a Kone helyére beállt Szamarisz kapott jó indítást egy védelmi hiba után, tökéletesen fejezi be. 42. perc, 1-0 a görögöknek, továbbjutásra állnak!

Volt pár lehetőségük (két veszélyes szabadrúgás és egy fölédurrantás) a japánoknak is, de Kolumbia megabiztos. Annyi peches vb után most nagy lehetőség előtt állnak. De ne szóljuk el magunkat.

Kapufa! Holebasz találta telibe a keresztlécet, felüvöltöttek és a fejükhöz kaptak többen a G-ben. Sőt, az ezt követő görög szabadrúgásnál is, amikor Karagunisz lövését fogta Barry. 35 perc ment le.

Gyakorlatilag kórusban recsegtetjük a szotyit (megsúgom, hogy zenészek és kórusban éneklők is vannak köztünk...), de mintha a sörök is ütemre emelkednének az asztalokról. Mindjárt lejárt a félóra, eddig Kolumbia és Elefántcsontpart állnak továbbjutásra, utóbbiaknak a döntetlen is oké a legjobb tizenhat közé jutásra.

Mégis lecserélik a kapust a görögök, Gilkosz áll be a derekát fájtató Karnezisz helyére. "Gyilkos!" - kiáltják nevetve a kocsmában, Orsi újabb söröket és szotyit is hozott közben, szaporodott a közönség. 25. perc.

Egy kényszercseréjük már volt a görögöknek, egy darabig úgy tűnt, hogy a kapusuk, Karnezisz is megsérült, de aztán mégsem. Kolumbia egyelőre csoportelső simán, de még nagyon sok van hátra.

Máris vezet Kolumbia! Cuadrado tizenegyest lőhetett, nagyon erősen középre rúgta, 16. perc, 0-1!

Tizenegyen nézzük a meccset, mint egy csapat, ha ideértek, Orsi nektek is hoz sört. Még csak negyedóra járt le a két találkozóból.

gorogelefant2Itt a csoportban az a helyzet, hogy a második helyezett fog Costa Ricával játszani, az első pedig Uruguay-jal - kérdés, hogy Kolumbia hogy taktikázik. A G-ben kinyílnak az első szotyis zacskók.

Elkeződik a két meccs, a görögök még nem lőttek gólt a vébén, a kocsmában az európaiak becsületéért szurkolnak inkább.

Írják a tippszelvényeket az emberek, vagyunk már hatan a kocsmában, de még jönnek. Azok már nem tippelhetnek, csak akkor, ha a kezdő sípszóig odaadják a szelvényeket a pulnál Orsinak. Aki telibe talál egy eredményt, a végén két sört kap. Elméletileg négy sört is lehet nyerni, mert egyszerre megy a két meccs, a nagykivetítőn a Görögország-Elefántcsontpart találkozót magyarul követjük, a kis képernyőn a Kolumbia-Japán mérkőzés megy.

Jönnek ki a csapatok, az emberek egyelőre nehezen a G-be. A héttől kezdődő meccse(ke)n nagy menet volt, akkor sokkal többen voltak.

A görögök a Karnezisz – Toroszidisz, Manolasz, Papasztathopulosz, Holebasz – Szalpingidisz, Maniatisz, Karagunisz, Kone, Hrisztodulopulosz – Szamarasz összeállításban kezdenek, az elefántcsontparti tizenegy: Barry – Aurier, K. Touré, Bamba, Boka – Tioté, Y. Touré, Die – Kalou, Drogba, Gervinho. A japánok a Kavasima – Ucsida, Konno, Josida, Nagatomo – Aojama, Haszebe – Okazaki, Kagava, Honda – Okubo összeállításban lépnek pályára, Kolumbia enyhén tartalékosan áll fel: Ospina – C. Valdés, Arias, Balanta, Armero – Cuadrado, Guarín, Mejía – Quintero, J. Martínez, A. Ramos.

A görög-elefántcsontparti meccs ígérkezik jobbnak, hiszen Kolumbia már továbjutott, de még minden nyitott a csoportban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."