Sport » Foci

Kiestek az olaszok, Uruguay jutott tovább.

Az uruk az olaszokkal ki-ki meccset játszanak, élőben vagyunk a G. Music Pubból. És egy valódi uruguay-i srác is van köztünk! 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

olaszuru1
Alejandro szülőhazájának szurkol
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. június 24., 17:51
0 hozzászólás. 

Köszönjük a figyelmet, 23 órától a Görögország-Elefántcsontpart és a Japán-Kolumbia meccsekre várjuk kedves olvasóinkat, illetve vendégeinket a G. Music Pubba.

Meghívottunk, Dósa Zoltán többet várt az olaszoktól, de szerinte megérdemelten nyertek az uruk. A tippversenyen senki se nyert.

Így örült Alejandro a végén. "Legalább fizethetne egy sört nekünk is!" - hangzik el nagy kacagás közepette. Az olaszok nem örülnek ennyire, nyilván, négy évvel ezelőtt is kiestek a csoportból.

olaszuru4Olaszország kiesett, Uruguay győzött 1-0-ra!

0-0 a vége az angoloknál. Costa Rica nyerte a csoportot.

Öt percük van az olaszoknak gólt lőni, nagyon nehz dolguk van, eggyel kevesebben vannak. Húzzák az időt az uruk, Muslera sárgát kap.

Gerrard és Rooney nagyon harcolnak, de nem tudnak győzelemmel búcsúzni. Az olaszok támadnak, Suarez eldönthette volna egy kontra után, de nem volt hajlandó passzolni. Kilencven perc letelt, nagy az izgalom a G.-ben, Alejandro angolul magyaráz az asztalnál.

Ez még izgalmas lesz, az olaszok kénytelenek támadni, az uruk pedig ellentámadásokat vezetnek majd.

GÓÓÓÓL! Godín gólt fejelt, 1-0 Uruguay javára a 81. percben! Alejandro elindul sörért örömében, de még van legalább tíz perc hátra.

SUAREZ MEGINT HARAPOTT! Ez nem igaz, hihetetlen! És nem veszik észre a bírók, Chiellini hiába mutatja a vállát.

Rooney is beáll az angoloknál, meg akarják nyerni a meccset a britek. Uruguay folyamatosan támad, még hátravan negyed óra, egyelőre az olaszok állnak továbbjutásra Costa Rica mögött.

Túl a hetvenedik percen, egyik meccs sem unalmas, de nem tudják begyötörni. Az olaszoknak jó a döntetlen és jók időhúzásban, védekezésben is. Immobile helyett az "öreg" Cassano áll be, így számíthatunk még kemény olasz kontrákra. Az angoloknál Steven Gerrard áll be Wilshere helyére, a liverpooli ikonnak feltehetően ez lesz az utolsó világbajnoki meccse, van majd húsz perce arra, hogy szépen búcsúzzon. Megérdemelné, hiszen az utóbbi tizenöt év egyik legfontosabb és leglelkesebb angol futballista volt. A csapatkapitányi karszalagot is megkapja a pályán maradó Lampardtól.

Gyönyörűen ugrott ki Sturridge, de a hosszú mellé csavart. "Uruguay kellene hívja Bölönit, mert csak ő tud az olaszoknak gólt rúgni negyven méterről!" - fut vissza az időben Szász Csaba 1983-ig, az emlékezetes gólig. Közben Suarez szinte Bölöni nyomdokaiba lép, de Buffon résen volt, nem úgy, mint Zoff majd harminc évvel ezelőtt.  

Marchisiót kiállítják durvaságért! Alejandro az asztalon dobol örömében! A zangoloknál Lallana hagy ki nagy helyzetet, Navas mentett. Felpörögnek az események, de gól még mindig nincs.

Mit rúgott el Rodriguez! A meccs legnagyobb helyzetét. "Ezt én is berúgom!" - szólal meg az egyik lány az asztal mellett.

Közeledünk a hatvanadik perchez mindkét meccsen, de a védelem mind a négy csapatban a helyén van. Közben már nyolc hölgy van közöttünk, egyáltalán nem panaszkodhatunk.

olaszuru3Bonucci blokkolta Cavanit, de ez ugyanolyan helyzet volt, mint a másik meccsen, nincs büntető.

Elkezdődik a második félidő mindkét oldalon, gól még nincs. 

A szünetben meghívottunkkal, Dósa Zoltán pszichológussal többek között arról beszélgettünk, hogy ilyenkor, vb-k idején a hölgyek is nézik a meccseket (a kocsmában most heten vannak, mellettük kb. tizenöt férfi) - Zoltán három lány apjaként mondja, hogy ez számára is nagyon örvendetes. Beszéltünk a tippelésről is, Dósa szerint "az ember rátermettnek érzi magát", amikor eltalálja az eredményt, a sikerélmény, ami hajtja a tippelőket.

Félidőben 0-0 mindkét meccsen az állás.

Sturridge nagyon él az angoloknál, fölé fejelt. "Mindegy, hogy melyiken, de legyen már egy gól!" - kívánja valaki az itten közönségből, hiszen hozzászoktunk ezen a vb-n (legalábbis eddig) a sokgólos meccsekhez.

Volt egy tizenegyesgyanús helyzet az angoloknál, Sturridge került a földre, de az algériai bíró nem fújta be. Túloldalt az uruk voltak veszélyesek, Suarez kibújt az olasz védők közül, Buffon a helyén volt.

Kapufát lő Costa Rica, Balotelli pedig kap egy sárgát, így nem játszhat a nyolcaddöntőben, amennyiben továbbjutnak az olaszok. Brutális szabálytalanság volt, majd két méterre felugorva rúgta le ellenfelét az olasz csatár.

Vannak hölgyek is a G.-ben, nem is egy, úgyhogy nem igaz, hogy minden csaj nyavajog, amikor vb vagy Eb van. Huszadik perc mindkét meccsen, gól még nincs.

A többség Uruguaynak szurkol a hangok alapján, Alejandro angolul beszél az asztalánál ülőkkel. Egyik meccs sem unalmas, van miről beszélni. Recseg a szotyi, fogy a sör.

olaszuru2Pirlo végzett el egy szabadrúgást, Muslera nehezen védte, túloldalt Sturridge centikkel lőtt mellé. Az angolok szeretnének szépen búcsúzni, az olaszoknak elég a döntetlen is az uruk ellen. Negyedóra ment le a két meccsből, gól egyelőre nincs.

Mindkét meccs elrajtolt, a G. megtelt, de van még hely.

Olaszország kezdője: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Darmian, Verratti, Pirlo, Marchisio, de Sciglio - Immobile, Balotelli, Uruguay a Muslera - Caceres, Gimenez, Godin, Alvaro Pereira - Alv. Gonzalez, Arevalo Rios, Rodriguez - Lodeiro - Suárez, Cavani felállásban kezd. Costa Ricánál a Navas - Duarte, Gonzalez, Borges - Gamboa, Junior Diaz - R. Miller, Tejeda - Ruiz, Brenes - J. Campbell tizenegy kezd, az angoloknál a Foster - Smalling, Cahill, P. Jones, Shaw - Lampard, Milner - Barkley, Wilshere, Lallana - Sturridge a kezdő tizenegy. Utóbbiaknál ez nagyon furcsa felállás, még soha nem játszott együtt ez a tizenegy. Mindegy már nekik, így szövetségi kapitányuk ezeknek szavazott bizalmat, Gerrad és Rooney is kimaradtak. 

Éneklik a himnuszokat, Alejandro nem énekel, hanem filmezi a képernyőket, hangosan megy az uruk himnusza. Közben begyűlnek a G.-be, megérkezik Dósa Zoltán, a mai meghívottunk is, ő 2-2-őt tippelt az olasz-urura, 1-1-et a másik meccsre.

Cabral Alejandro egy világjáró srác és éppen itt van Udvarhelyen, beült hát meccset nézni közénk. Azt mondja, ha Uruguay kikap, azonnal elrohan szégyenében.

Két meccs megy egyszerre héttől, OLaszország-Uruguayjal, a már továbbjutott Costa Rica pedig a kiesett Angliával játszik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."