Színes » Érdekességek

Végignézették vele a gyermekek halálát (videó)

Egy férfi felajánlotta egy családnak, hogy segít nekik Görögországba jutni. Nem számított rá, hogy tragédiába torkollik az eset.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

migransgyerek
Kimentett gyerekek, fotó: youtube.com
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. január 20., 10:11
0 hozzászólás. 

A görög határőrök minden nap, különösen minden éjszaka nehéz feladat előtt állnak, hiszen rengeteg csónak érkezik az Égei-tengeren a háború elől menekülőkkel. Gyakran előfordul, hogy túl későn érkeznek az emberektől túlterhelt hajókhoz, és így sok menekült veszti életét a tengerbe fulladva. Elkeseredve ettől a helyzettől, a határőrök találtak egy eléggé kifogásolható módszert, amivel a csempészek megtanulják, ne tegyék kockára az emberek életét.

A határőrök lefilmezték a pillanatot, amikor megérkezik egy hajó, amelyben három kisgyerek fullad meg. Arra kötelezték az embercsempészt, hogy végignézze a felvételt, majd néhány percig nézze a három letakart áldozatot. A képsorok láttán a 21 éves török férfi sírva fakadt. Őt letartóztatták és gyilkosság vádjával ítélhetik el, írja a nemzetközi sajtó. A határőrség tettét a görög védelmi minisztérium is kritizálta, és emlékeztette őket arra, hogy profiknak kell maradniuk, még az ilyen fájdalmas alkalmakkor is.

Minden nap több tucat ember próbálja meg elérni Görögországot az Égei-tengeren keresztül, egy jobb európai jövő reményében. A kockázatos utak során nagyon sok gyerek hal meg a tengerbe fulladva. 

uh.ro/libertatea.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."