Sport » Foci

Miért beteg a román futball? (VIDEÓ)

Dokumentumfilm készült a román foci helyzetéről. Ha meg akarod érteni, hogy Stanciuék miért zúgtak ki az Eb-ről, ezt látnod kell!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

romania
Legyen világos: senkinek nem szabadott volna meglepődni azon, hogy Chiricheș és társai így estek ki az Eb-ről
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. június 22., 13:49
0 hozzászólás. 

Az elveszett foci nyomában című, majdnem nyolcvan perces dokumentumfilmet néhány nappal az Európa-bajnokság kezdete előtt mutatták be a YouTube-on, jelenleg is csak ott látható. Ennyire részletes, átfogó és tárgyilagos film talán soha nem jelent meg a témáról.

A filmet az Adevărul újság szerkesztősége készítette és az elmúlt 25 évben és azelőtt készült, ma már dokumentumnak számító filmfelvételek is láthatók benne, de alapvetően interjúkból áll össze – olyanok szólalnak meg benne, mint a román foci hanyatlásáért felelőssé tett Mircea Sandu és Mitică Dragomir, az egykori „aranygeneráció" tagjai közül Miodrag Belodedici, Gabi Balint és Bogdan Stelea, majd az őket követő nemzedékből Ciprian Marica és Adrian Mutu.

Nem hiányoznak a komolyabb újságírók véleményei sem, Marius Mitran, Ovidiu Ioaniţoaia és Traian Ungureanu is többször megszólalnak a különböző témákban. Láthatjuk a kommunizmus idején és az azt követő időszakban a felemelkedést, a nagy generáció sikereit, majd bukását – lényegében azt az ívet, ami 2000-ben szakadt meg. Eddig végérvényesen, ugyanis a Hagiékat követő generációk vagy nem jutottak ki a világversenyekre, vagy pedig azokon

nem tudtak gyakorlatilag labdába rúgni.

Ilyenek voltak a 2008. évi, illetve az idei Európa-bajnokságok. Részletesen elemzik ezt a jelenséget is.

A film nagyon hű kor- és kórrajz, sajnos a gyógyításról, az ezekhez szükséges receptekről már kevesebb szó esik. În căutarea fotbalului pierdut címen megtekinthető a YouTube-on, eddig több mint tízezren látták.

Amennyiben sikerült végignézned, valószínüleg nem vagy meglepődve azon, hogy a Iordănescu-garnitúra miért esett ki ilyen hamar és ilyen körülmények között a franciaországi Európa-bajnokságról. Ha valakit érdekel a téma, akár többször is tekintse meg, mert nagyon részletes, aprólékos és tanulságos.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."