Sport » Foci

Velük játszanak a székelyek (III. rész)

Padánia lesz a székely labdarúgó-válogatott harmadik csoportellenfele a londoni világbajnokságon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

padania3
Padánia az egyik favorit a vb győzelemre. Fotó:facebook.com/padania.fa
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. május 29., 17:32
0 hozzászólás. 

Tuvalu és Matabeleland bemutatása után az olaszországi Padánia következik sorozatunkban. A Északi Liga Padánia Függetlenségéért nevezetű párt 1990-től harcol az olasz régió függetlenségéért. Padánia Olaszország legiparosodottabb és leggazdagabb tartománya.

A Padániai Labdarúgó Szövetséget 2013-ban alapították meg, de a nem hivatalos észak-olaszországi válogatott labdarúgócsapata már korábban is létezett. 2008 és 2010 között sorozatban háromszor nyerték meg a a ConIFA ,,elődje'', az NF-Board által szervezett világbajnokságot. Négy éve a negyeddöntőig jutottak az akkor már ConIFA által rendezett vb-n, 2016-ban a negyedik helyen zártak.

Legnagyobb sikerük a 2015-ös debreceni Európa-bajnoki cím, illetve a tavalyi észak-ciprusi kontinensviadalon szerzett aranyérem. Utóbbi tornán Székelyföld is megmérkőzött az olaszokkal, 1-1-es döntetlennel végződött az a találkozó.

padania5

Legismertebb játékosuk a többszörös litván válogatott, Marius Stankevičius, aki több ismert klubcsapatban is szerepelt. Többek közt pályára lépett a Brescia, Sampdoria, Sevilla, Valencia és a Hannover színeiben. A 2010-es világbajnoki selejtezőkben ő szerezte az első találatot Kolozsváron, a fellegvári stadionban rendezett Románia – Litvánia találkozón, amelyet csapata végül 3–0-ra nyert meg. Stankevičius a londoni tornán is szerepelni fog a székely válogatott ellen.

Az olasz keretben nem ő az egyedüli, aki korábban az olasz élvonalban is játszott. Luca Ferri az olasz élvonalban az AS Roma együttesénél mutatkozott be. 2001-ben a Palermo 2,5 millió eurót fizetett érte és egy csapattársáért. Profi labdarúgó-karrierjét 2010-ben fejezte be. Jelenleg egy amatőr csapat, illetve Padánia válogatott keretének a tagja. A londoni vb-re Padánia válogatottjának további tagjai többnyire az olasz C és D osztályból érkeznek.

padania2

Nagyon erős kerettel utaznak Londonba, ennek ellenére tudják, hogy nem lesz könnyű megszerezniük a vb-címet.

"Tudjuk, hogy a vb-t nem lesz könnyű megnyerni. Minden résztvevő együttes évről-évre egyre erősebb, és minden mérkőzés egy nagy csata lesz számunkra is, mivel mindenki le szeretné győzni a mi csapatunkat. Ellenben nekünk is egy jó keretünk van, tele kiváló képességű játékosokkal. London pedig egy olyan hely, ami csak inspirálhatja a játékosokat, ezért nagyon jó lenne ha meg is nyernénk ezt a világbajnokságot" – nyilatkozta a ConIFA honlapjának Marco Marramao, az olaszok média és kereskedelmi menedzsere.

Mint tudjuk, Olaszország nem jutott ki a FIFA oroszországi világbajnokságára, ezért Padánia mindenképp szeretné ha nagypályás fociban megszerezhetné a ConIFA vb-címét.

Íme, egy kis ízelítő az olasz csapatról:

A Padánia–Székelyföld találkozót június 3-án 18 órától rendezik. Reméljük, hogy az a találkozó csak arról kell döntsön, hogy melyik együttes végez a csoport első, illetve második helyén. Onnan már a legjobb nyolc között folytatnák az együttesek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."