Sport » Foci

Láttad a házigazdák drámai búcsúját?

A francia és a belga páros mellett Anglia és Horvátország játszik a világbajnokság döntős helyeiért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

Dzsuba
Kiestek a házigazdák
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. július 08., 09:25
0 hozzászólás. 

Az oroszországi világbajnokság negyeddöntőjének szombati játéknapján megkaptuk a választ arra, hogy melyik négy csapat játszhat érmekért a folytatásban. Pénteken Franciaország a dél-amerikai Uruguay legyőzésével jutott elsőként az elődöntőbe, illetve Belgium a brazil válogatotton lépett túl.

Szombaton délután az Anglia–Svédország találkozót rendezték. A mérkőzést az angolok kezdték jobban, de komolyabb helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk. A svédek arra törekedtek, hogy védelmük tökéletes legyen, ami be is jött nekik. Az angolok magabiztosabban játszottak, aminek a 30. percben meg is lett az eredménye. Egy szögletet követően Maguire fejes góllal megszerezte a vezetést.

A második részt jobban kezdte a svéd válogatott, de nem tudtak átjárni az angolok hálóőre, Pickford eszén, aki többször is hatalmas védéseket mutatott be. Az 59. percben Alli is betalált a svéd kapuba, beállítva a végeredményt.

Az utolsó elődöntős helyér a házigazda Oroszország Horvátországgal csapott össze az utolsó negyeddöntős találkozón. Amint azt várni lehetett, a labdabirtoklásban a horvátok voltak jobbak, ám a vezetést az oroszok szerezték meg. A 31. percben Cserisev lepte meg a mozdulatlan horvát kapust, húsz méterről bal lábbal kilőtte a jobb felsőt. Pár perc múlva, egy ellentámadás után jött az egyenlítés. Mandzukic beadására érkezett jól Kramaric, és senkitől sem zavartatva közelről fejelt a kapuba.


460x276-comkim1

A második részben a horvátok voltak kezdeményezőbbek, egyetlen nagy helyzetüknél azonban a kapufa segített az oroszoknak. Hosszabbítások következtek, amelynek első részében Vida előnybe juttatta a horvátokat. Öt perccel a találkozó lefújása előtt azonban ismét jött az egyenlítés. Szabadrúgást követően a brazil származású Fernandes fejelt a horvátok kapujába.

Tizenegyes párbaj döntött a továbbjutásról, amelyben az oroszok kétszer is hibáztak, míg a horvátok csak egyszer voltak pontatlanok. Oroszország kiesett, Horvátország pedig várhatja az angolok elleni elődöntőt, amelyet szerdán rendeznek. A másik elődöntőben Franciaország és Belgium csap össze, ezt a mérkőzést kedden este játsszák.

Íme, a találkozó összefoglalója:

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."