Sport » Foci

Lemaradtál az elődöntőkről?

Eldőlt, hogy melyik két csapat játszik a vébé-aranyért. Az is kiderült, hogy kik kell beérjék a bronzmérkőzéssel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

franciabelgium
Lloris, a francia kapus készülhet a döntőre.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. július 12., 05:15
0 hozzászólás. 

Kedden az oroszországi világbajnokság első elődöntőjében a franciák egy góllal győzték le a torna alatt eddig tökéletesen teljesítő belgákat. A mérkőzést jobban kezdte a belga aranygeneráció. Nagyon jól adogattak a franciák térfelén, de azok védelmét nem tudták feltörni. Érződött a tétje a találkozónak, veszélyesebbnek mondható helyzetek általában csak ellentámadásból alakultak ki, azonban jó formában volt mindkét együttes hálóőre, a ziccereket hatalmas bravúrokkal hárították. Gól nélküli döntetlennel járt le az első félidő.

A második rész 51. percében a franciák egy szögletet követően megszerezték a vezetést. A beadásra Umtiti, a franciák középső védője érkezett jól, és megelőzve Fellainit, a hálóba fejelte a labdát. A vezetés megszerzése után is a franciák voltak veszélyesebbek, de nem sikerült növelniük az előnyt. Az utolsó húsz percre a belgák összekapták magukat, többet birtokolták a labdát, nagyon hajtottak az egyenlítésért, de a franciák jól védekeztek, és meg tudták tartani előnyüket a lefújásig, bejutva ezzel a vasárnapi döntőbe.

Íme, a találkozó összefoglalója:

A szerda este Anglia–Horvátország találkozót rendeztek. Alig kezdődött el a mérkőzés, az angolok máris megszerezték a vezetést. Trippier tökéletesen végzett el egy szabadrúgást, a sorfal fölött a hálóba lőtte a labdát. Az egy gólos hátrány ellenére a horvátok nagyon óvatosan támadtak, mivel az angol ellentámadásoknál nagy volt a veszély arra, hogy újabb gólt kapnak. A 30. percben Harry Kane előtt adódott lehetőség a második angol találatra, ám a kapufa megmentette a horvátokat. Az első rész utolsó negyedórájában kezdett magához térni a horvát válogatott, de a pihenőig nem sikerült egyenlítenie.

A második félidő 68. percében jött az egyenlítés. Vrsaljko beadására Perisic érkezett jól, és védőjét megelőzve szerzett gólt. Négy perc múlva akár fordíthatott volna is a horvát válogatott, de Perisic újabb próbálkozása a kapufáról jött vissza. Nem született több gól a rendes játékidőben, jöhetett a hosszabbítás.

Az angolok voltak a ráadás elején veszélyesebbek, Stones fejesét a gólvonalról fejelte ki az egyik horvát védő. Támadtak az angolok, kontráztak a horvátok. Mandzukic a 109. percben egy szemfüles találattal állította be a végeredményt. Horvátország történelme során először jutott be a világbajnokság döntőjébe.

A csalódott angolok szombaton 17 órakor a bronzéremért lépnek pályára Belgium ellen, míg Horvátország és Franciaország vasárnap 18 órakor a világbajnoki címért küzd meg Moszkvában.

460x276-comkim1



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."