Sport » Foci

Erős ellenfél látogat Keresztúrra

Újabb kihívás előtt állnak a keresztúri focisták. Brassó megyei ellenfél érkezik a Román Kupa második körében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

keresztur szfc hermany
Keresztúr-Udvarhely mérkőzés. Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. augusztus 08., 05:20
0 hozzászólás. 

A jó foci vonzza a szurkolókat. A pozitív eredmény pedig még több szurkolót vonz. Előbbi kijelentést mi sem bizonyítja jobban, mint a Román Kupa 2018-2019-es idényének első fordulójában rendezett Székelykeresztúri Egyesülés–Székelyudvarhelyi FC találkozó, amelyre több mint négyszázan voltak kíváncsiak.

Azt már mindenki tudta a találkozó előtt, hogy a harmadosztályos udvarhelyiek célja nem a továbbjutás volt, hanem a fiatalokból álló csapat játéktudásának felmérése. Ennek ellenére - remek játékot mutatva - félpercnyire álltak a továbbjutástól, aztán jött a csattanó, a negyedik ligás keresztúriak hosszabbításra, majd továbbjutásra mentették a mérkőzést.

kereszturszfc 5

A követlező körben, augusztus 15-én újabb harmadosztályos csapat látogat Keresztúrra. Ezúttal a Brassó megyei Szászhermány lesz az ellenfél. A harmadik liga 1-es csoportjában szereplő együttes a tavalyi idényben komoly játékerőt képviselt. A bajnokságban többször is borsot tört a második ligára pályázó együttesek orra alá. Két éve egy pontra állt attól, hogy feljusson a román másodosztályba, a tavalyi szezont a hatodik helyen zárta. A 2017-2018-as kupasorozatban a negyedik körig jutott, ahol a második ligás Chindia Târgovişte állította meg.

"Igazából mindegy, hogy a kupában milyen ellenfél látogat hozzánk. Tapasztalt játékosaink vannak, akik fel tudják venni a versenyt a harmadosztályos együttesek ellen. Ebben segít a hazai pálya, meg a közönség is. Természetesen szeretnénk a kupában minnél tovább jutni, akárcsak az elmúlt években. Úgy készülünk a következő mérkőzésre is, mint bármelyik másikra. Hogy a mi játékunk mennyire lesz elég a szászhermányiak ellen, nem tudjuk, de az a célunk, hogy ott legyünk a harmadik körben is" – nyilatkozta portálunknak Péter Miklós, a keresztúri klub elnöke.

A Székelykeresztúri Egyesülés–Szászhermány találkozót augusztus 15-én, 17 óra 30 perckor rendezik a keresztúriak otthonában.

460x276-comkim1

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."