Sport » Foci

Kitömte ellenfelét a Vasas Femina

A női labdarúgó 1. Liga első fordulójában idegenben aratott győzelmet az udvarhelyi együttes.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasas kolozsvar 3
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. szeptember 08., 15:00
0 hozzászólás. 

Temesváron kezdte meg szereplését a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a női labdarúgó 1. Liga 2018-2019-es szezonjában. Székely János tanítványainak az előző években még soha nem sikerült pontot szerezniük a Béga-partiak otthonában, de mint korábban nyilatkozta az edző, reménykedve, a három pontért utaztak erre a találkozóra.

A Sándor – Kis, Geréd, Benő, Dávid, Colesnicenco, Vlădulescu, Barabási, Țabur, Marinescu, Panova kezdő tizeneggyel felálló udvarhelyiek már a találkozó első perceitől teljes mértékben irányítani tudták a játékot. Pár perc játék után már a harmadik szögletet végezhették el. Az első Vasas gólra a tizenhetedik percig kellett várni. Marinescu törte meg a gólcsendet, majd három perc múlva egy öngóllal kettőre nőtt az előny. A félidőig újabb három találattal már 5–0-ra vezettek a vendégek.

A második félidőt ott folytatták a lányok, ahol az elsőt abbahagyták. A lefújásig még háromszor voltak eredményesek, míg a vendéglátó temesváriak csupán egy kapufáig jutottak. Az eredmény akár két számjegyű is lehetett volna, de több ziccert kihagytak, pontatlanul fejezték be a támadásokat.

“Örvendünk, hogy ilyen jól sikerült a mai találkozó. Eredményre hajtotta az edzőnk a lányokat, az meg is lett. A csapat még nincs tökéletes formában, de nagyon szépen csíszolódik a jó csapatjáték.”– mondta a lefújást követően László Béla, a Vasas Femina elnöke.

Az udvarhelyiek legközelebb Nagybánya otthonába látogatnak a harmadik fordulóban. Az Alexandria elleni második fordulós hazai találkozót a válogatott szereplése miatt október 4-re halasztották. Jövő héten tehát szünetel a bajnokság, de nem maradunk női foci nélkül. A Vasas Femina két barátságos mérkőzést játszik az Udvarhelyen edzőtáborozó U17-es román válogatottal. Az első találkozóra kedden délután négy órakor kerül sor. A második mérkőzést csütörtökön délután öt órakor rendezik Agyagfalván.

Női labdarúgó 1. Liga, első forduló

Temesvári CFR 1933 – Székelyudvarhelyi Vasas Femina 0–8 (0–5)
Gólszerzők: Marinescu (17.), öngól (20.), Panova (38., 70., 73.), Vlădulescu (42.), Țabur (45., 50.).

Vasas Femina: Sándor – Kis (Krall, 52.), Geréd, Benő, Dávid, Colesnicenco, Vlădulescu, Barabási, Țabur, Marinescu (Mitri,62.), Panova.
Edző: Székely János

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."