Sport » Foci

Jó helyeken voltak a lányok

És szerencsére visszatértek, jobban mondva a nagy részük. Hétvégén útjára indul a labda.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasas asa 4
A lányok idén is számítanak a közönség segítségére. Fotók: S-K L., Vasas Femina facebook oldal
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. szeptember 05., 16:28
0 hozzászólás. 

Tíz csapat részévételével veszi kezdetét a 2018-2019-es női labdarúgó Szuperliga. A székelyudvarhelyiek már egy hónapja készülnek a rajtra. Székely János edző munkáját megnehezítette az, hogy több játékosát is nélkülöznie kellett a felkészülés során. Öröm az ürömben, hogy a hiányzó játékosok nem sérülés miatt maradtak távol a csapattól.

Az idegenlégiós Colesnicenco Nadejda, Panova Margarita, valamint Tabur Carolina kölcsönjátékosokként a moldáv, illetve a litván bajnokcsapatnál a női Bajnokok Ligájában szerepeltek, majd országuk teremlabdarúgó-válogatottjában kellett helyt állniuk.

Geréd Erika is bemutatkozott hivatalos mérkőzésen a román felnőtt-válogatottban, a Portugália ellen 5–1-re elveszített világbajnoki selejtező-találkozón lépett pályára. (Egyébként a találkozót élőben közvetítő román tévétársaság kommentátora kétszer is magyarországi csapatként említette meg Geréd klubcsapatát, a Vasas Feminát).

gered valogatott 2

Az U15-ös válogatottba az udvarhelyiektől két játékost hívtak be: Orbán Arankát és Tóth Györgyit. Az U19-ben Ana Maria Vlădulescu és Mădălina Marinescu képviseli az udvarhelyieket. A jövő héten Székelyudvarhelyen edzőtáborozó U17-es válogatottba öt játékos kapott behívót: Sándor Barbara, Benő Krisztina, Szász Brigitta, Balázs Viktória és Mitri Rita.

"Megnehezítette a felkészülést a sok behívó, de  be kell látnunk, hogy jó helyeken voltak a lányok, kiváló edzők kezei alatt dolgozhattak. Tehát fizikálisan tökéletes állapotban kezdhetjük az idényt. Igaz, hogy egységes csapatként nem sok lehetőségünk volt edzeni, de úgy gondolom, hogy nem lesz gond a csapatjátékkal, mivel szinte teljesen egyben tudtuk tartani a tavalyi keretet. Ezen kívül sikerült egy jó játékost is leigazolnunk a felnőtt csapatba, akinek a játéktudása minden bizonnyal nagy segítség lesz. Az első fordulóban a három pontért utazunk Temesvárra, egy győzelem önbizalmat és további játékkedvet adna a csapatnak" – nyilatkozta portálunknak Székely János, a Vasas Femina edzője.

A Vasastól két játékos távozott idén. Menyhárt Krisztina Magyarországon folytatja a labdarúgást, Kecseti Hajnal személyes okok miatt vált meg a klubtól. Ugyanakkor két játékossal is "gazdagodtak" is az udvarhelyiek. Sikerült leigazolniuk a felnőtt válogatottban is megforduló Barabási Kingát Marosvásárhelyről, valamint a szentgyörgyi születésű, mindössze tizenöt éves Tímár Erikát, aki a bodzafordulói Atletico Steaua játékosa volt. Ugyanakkor az eddig kölcsönjátékosként szereplő Dávid Márti végleges játékjogát is megszerezte a Vasas Femina.

nadejda

A bajnoki alapszakaszban oda-visszavágókat rendeznek. A felsőházi rájátszásba az alapszakasz első három helyezettje kerül, ahová a szerzett pontok felét viszik magukkal a csapatok. Itt újabb oda-visszavágó találkozók döntenek a bajnoki címről, illetve a dobogós helyezésekről. A negyedik, ötödik és hatodik helyezettek helyosztókat játszanak. Az alsóházban szintén rájátszás dönt a helyezésekről. A rájátszás végén a két utolsó helyezett selejtezőt játszik a második liga csoportjainak második helyezettjeivel. Ez azt jelenti, hogy a következő idényben tizenkét csapatos lesz a női 1. Liga.

"Nagyon kiélezett lesz a bajnokság. Minden csapat sokat erősödött, komoly játékosokat igazolt, egyre több idegenlégiós került be a román bajnokságba. A korábbi években két-három együttes ellen kellett felvegyük a harcot a dobogós helyekért, idén öt-hat csapat is harcolni fog ezekért. Nagyon fontos lesz az, hogy ne csak hazai pályán, hanem idegenben is jó eredményeket érjünk el. Kolozsvár minden bizonnyal ott lesz a felsőházi rájátszásban, a maradék két helyért legalább öt csapattal kell felvennünk a versenyt" – mondta el portálunknak László Béla, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina elnöke.

A Temesvár elleni találkozót szombaton 11 órakor rendezik. Székely János nem számíthat a válogatott kapus Kajtár Linda játékára, akinek sérülés miatt kell kihagynia a mérkőzést.

Az első fordulót követően egy kis szünet következik a bajnokságban. Ebben az időszakban a román U17-es válogatott Székelyudvarhelyen edzőtáborozik. A Vasas Femina két barátságos találkozót is játszik a válogatottal. Az elsőt szeptember 11-én, délután négy órakor rendezik Székelyudvarhelyen. A második találkozóra 13-án, délután öt órától kerül sor, a helyszín Agyagfalva lesz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."