Sport » Futsal

Hátat fordítottak az SK-nak

Két székelyudvarhelyi csapat is ott lehet a soron következő teremlabdarúgó 1. Ligában. Az SK mellett ugyanis új klub van kialakulóban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

szekelyudvarhely sk
Mindenki távozhat az SK-tól.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. július 23., 16:51
1 hozzászólás. 

Hétfőn délben találkozott a Székelyudvarhely Sport Klub vezetősége és az elmúlt idényben bronzérmet szerzett játékoskeret nagy része. A megbeszélés témája a hogyan tovább volt. A klub illetékesei vázolták az elképzeléseket. Ezt követően a az edző és a sportolók is meghozták a döntéseket.

A csapat volt trénere, Jakab Zoltán jelentette be elsőként, nem fogadta el az SK ajánlatát. „Nem változott semmi. Sőt, a tavalyi, vagy a tavalyelőtti szinten sincs a klub ajánlata. Elhatározásom végérvényes. A napokban felülvizsgálom a lehetőségeket, aztán döntök. Sok függ, hogy a játékosoknak is mi az elképzelésünk. Ha Udvarhelyen van igény rám, akkor itt dolgozom. Akár egy új klubnál" – mondta el portálunknak a szakember.

Az új klub ötlete nem új keletű

Az SK csapatkapitánya, Péter Róbert sem lát semmiféle garanciát a régi munkaadójánál. „Az alapján akartak meggyőzni bennünket, hogy semmi konkrétumot sem mondtak. Előadták, hogy miként képzelik el a csapat jövőjét, de semmi olyat nem mondtak, ami itt tarthatna bennünket. Ebből nekünk már elegünk van, kaptunk egy hetet, hogy meggondoljuk, mit akarunk" – nyilatkozta a hálóőr.

Amennyiben új klub jelentkezne, akkor meghallgatnák annak ajánlatát: „Nekünk valamiből meg kell élnünk. Az eddigi feltételek mellett épp, hogy az egyik napról a másikra tengődtünk. Ezen év végéig talán még biztosítva lenne a költségvetés. De azután mit tennénk, ha megszűnik a klub? Kiállunk egymás mellett, valószínűleg nem folytatjuk az SK-ban".

jakab zoltan, sk

A Sport Klub így jelenleg edző és játékosok nélkül áll. Nincs érvényben lévő szerződése senkinek sem.

Az új futsalklub megalakítása nem újdonság. Több udvarhelyi cégvezető is úgy fogalmazott egy kötetlen beszélgetésű találkozón: készen áll a sportág támogatására, amennyiben Szász Jenő távozik az SK elnöki székéből.

Jakab sokat segített, de az SK is segítette őt

A Sport Klub részéről Molnár Miklós, az SK alelnöke fejtette ki a klub álláspontját: „Mi azt szerettük volna, hogy Jakab Zoltán folytassa az edzői munkát. Az elmúlt idényben szereplő játékoskerettel együtt. A sportolók fizetésbeli igényeit éppen a tréner gyűjtötte össze, ezen összegeket fel is ajánlottuk nekik a hétfői megbeszélésen. Ezek egyébként valamivel magasabbak, mint az elmúlt szezonban. A megbeszélés után Jakab Zoli telefonon értesített, hogy mégsem folytatja".

A vezetőség értetlenül áll: „Természetesen helytálló megállapítás, hogy Jakab Zoli rengeteget tett az SK-ért, ezt köszönjük is neki és reménykedünk, hogy a közeli vagy a távolabbi jövőben újra dolgozni fog az SK-nál. Ugyanakkor az is igaz, hogy ő is sokat köszönhet a klubnak. Elfogadjuk a döntését és sok sikert kívánunk neki. Ami a folytatást illeti, természetesen nekilátunk új edzőt keresni, a sportolókat pedig jövő hétfőig várjuk, hogy szerződést kössünk velük" – mondta Molnár.

Nagyon úgy fest, hogy a 2012/13-as idényben két székelyudvarhelyi futsalcsapatnak is szurkolhatunk. Drukkolhat ki melyiknek szeretne.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lfsz
2012-07-24 10:20:31
Made in Udvarhely

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."