Sport » Futsal

Fejet hajtott Déva előtt az FK

Nem volt vitás, a második félidőben jobb volt az örök rivális. Mateiék egy győzelemre vannak a döntőtől.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

FKDeva3
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. május 01., 20:07
0 hozzászólás. 

Annyira szépen szólt a Nélküled című ismert dal a sportcsarnokban a meccs előtt, hogy a közönség egyemberként állt fel és tapsolta a dalt, illetve az erdélyi futsal-örökrangadó újabb kiadását. Nem volt telt ház, de a hangulatra panasz nem lehetett.

Jól is indította az FK a meccset, bátran támadott az első sor a Matei-testvérekkel, illetve portugál és moldovai idegenlégiósokkal rendelkező Déva ellen, s a megszokottól eltérően Jakab Zoltán most nem sorokat cserélgetett a pályán, a harmadik percben a Biró helyére beálló Miklós Tamás nagyon jól érkezett Mánya baloldali beadására és megszerezte a vezetést az első labdaérintéséből! Utána megint ő futott le a balszélen, de beadását lekéste a közben beálló Mihály.

FKDeva1

A dévaiak rendezték soraikat, egyre veszélyesebbek voltak a támadásaik, Nuno Vieira a kapufát is eltalálta, Grigoraș többször hatalmasat védett. Mánya szabadult el a 13. percben, de mellé lőtte, majd összefutott a folyton durváskodó Pînzaruval. Néhány másodperc múlva nem figyeltünk Tacotra, aki közelről bevágta.

Szőcs László, majd Biró lövéseit védte Iancu, túlodalt pedig megköszönhettük a román válogatott, honosított Paulo Ferreirának, hogy kihagyta a kihagyhatatlant. A meccs eldurvult a játékrész végére, Pînzaru Szécsivel is összekapott, de mindketten megúszták.

Fordulás után eseménytelen volt a meccs, aztán a 25. percben Szőcs László nagyon sportszerű volt: Henriquét találta el egy lövés, a portugál a földön maradt, viszont az elszaladó Szőcs megállította a kontrát, holott kitűnő helyzetben volt a csapata! Nemcsak a közönség, hanem az ellenfél játékosai is felállva tapsoltak a kispadon.

FKDeva2

Három perc múlva egy többszereplős védekezési hiba után Cristian Matei gurította be nyolc méterről az eléje kerülő labdát, egy perc múlva Nuno Vieira emelt szenzációsan a kapunkra, Grigoraș ezt kitornázta a levegőben, de a 31.-ben összehoztak a dévaiak még egyet, Pînzaru visszagurítását Obadă váltotta gólra, 3-1 volt oda. Jött a klasszikus második sorunk, a Mihály, Miklós, Szőcs Lóránt, Kedei négyesünk, majd vészkapusos játékra váltottunk: Mányán volt a fekete mez, rajta kívül Szőcs László, Szécsi, Biró és Mihály rohamoztak.

„Most kapunk még egyet!" – szólalt meg egy szurkoló, Vieira fejelt is egy kapufát az üresre. Az FK járatta a labdát, de lövésig nem jutott, egyszer Obadă csente el Szőcstől, de az üres kapura mellé rúgta. Két lehetősége volt az FK-nak: egyszer Szécsi maradt le centikkel egy középre lőtt labdáról, majd az utolsó perc elején is szerezhettünk volna egy gólt. Sajnos megtette ezt Nuno Vieira, aki a vége előtt 50 másodperccel majdnem a saját alapvonaláról emelte az FK üres kapujába a labdát, ezzel mindennek vége volt, kikapott az udvarhelyi csapat.

FKDeva4

Ahhoz, hogy döntőbe kerüljön, az FK-nak mindkét dévai meccset meg kell nyernie, az elsőt május 7-én rendezik, de még nem végleges az időpont. Nem lehetetlen a küldetés, de valljuk be, nagyon kevés az esélye is a dupla sikernek. A bronzérem azonban megszerezhető. A másik ágon Temesvár hazai pályán hosszabbítás után, büntetőkkel legyőzte a Galaci Unitedet, így előnybe került.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés

FK Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 1–4 (1–1)

Összesítésben: 0–1.

Székelyudvarhelyi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Gherman Gabriel (Bukarest) és Decă Daniel (Brăila)

Gólszerzők: Miklós (4.), illetve Tacot (13.), Cristian Matei (28.), Obadă (31.), Nuno Vieira (40.)

FK: Grigoraș – Biró, Mánya, Szécsi, Szőcs László. Csere: Miklós, Mihály, Szőcs Lóránd, Kedei. Edző: Jakab Zoltán.

AUTOBERGAMO: Iancu – Paulo Ferreira, Florin Matei, Cristian Matei, Nuno Vieira. Csere: Pînzaru, Henrique Ribeiro, Obadă, Tacot, Ignat. Edző-játékos: Florin Ignat.

Sárga lap: Paulo Ferreira, Obadă.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."