Sport » Futsal

Ezt érheti el idén az FK

Egy-két játékossal még folyik az egyezkedés, de többnyire kialakult az FK kerete. Csoma Alpár visszatért, Jakab Zoltán értékelt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fkelsoedzes
Elkezdődtek az edzések, fotó: Az FK hivatalos oldala/Veres Nándor
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. augusztus 07., 13:08
0 hozzászólás. 

Csoma Alpár tizenkét távol töltött év után visszatér első nagy sikerei színhelyére, Székelyudvahelyre, ahol a 2004-2005-ös idényben bajnoki címet ünnepelhetett. Udvarhelyről való távozása óta több bajnoki címnek örülhetett, a Marosvásárhelyi City'Us, és a CIP Déva – az Autobergamo Déva elődje – színeiben is több alkalommal hódította el a bajnoki kupát.

A tavalyi idényt a bajnok Autobergamónál töltötte, néhány napja kiderült, a szabadon igazolható, többszörös válogatott játékos az FK-nál folytatja karrierjét. „Egyéves megállapodást kötöttünk, már egy hete részt vesz az edzéseken" – nyilatkozta Jakab Zoltán, az FK vezetőedzője.

Van még néhány szabad játékos,

aki a csapat radarján van, többükkel már sikerült szerződést kötni, néhányukkal még nem. „Gălășeanu egyelőre nincs leigazolva, ő szabad játékos, és kedve is lenne idejönni, sajnos most kisebb sérüléssel bajlódik, húzódást szenvedett, ezért nincs itt edzésen, de remélem, rövid időn belül sikerül felépülnie, és sikerül megegyeznünk vele. Itt van az ificsapatból Bálint Andor, aki most a felnőtt csapattal készül, és Jakab Tamás, aki valamikor a Sportklub játékosa és u21-es válogatott volt. Én bízom benne, hogy ezek a fiúk beválnak, és a klubot fogják választani" – mondta a keret alakulásáról az edző.

Szécsi Barnának a kérésére módosították ugyan a szerződését, ő is a csapat tagja marad, Szőcs Lóránd pedig egy év csíkszeredai kitérő után tér vissza. A keret nagyjából végleges, Vékás Barna jöhet még Székelykeresztúrról, aki az SzFC-nél és az FK-nál is próbajátékon van, egyelőre kérdés, hogy melyik csapatot választja. Az edző elmondása szerint „egy olyan játékosról van szó, akinek sokat kell még tanulnia a futsalt". Az udvarhelyi Birtalan Barna leigazolása is napirenden volt a csapatnál, de a játékos bár korrektnek tartotta az ajánlatot, végül a külföldi munka mellett döntött.

„Úgy gondolom,

ha még Birtalant meg tudtuk volna szerezni, akkor a távozókat hellyel-közzel tudtuk volna pótolni" – válaszolta Jakab, amikor a tavalyi idény két alapemberének távozása után kialakult erőviszonyokról kérdeztük. Bíró Attila és Szőcs László eligazolásának okairól és céljaikról itt olvasható az interjú.

A liga szereplőit és a lebonyolítási módját augusztus 16-án teszi közzé a szövetség, de Jakab Zoltán szerint, ha a tavalyi rájátszásos szisztéma marad, akkor a play-off kört meg tudja csípni a csapat, az edző a kisdöntőben is bízik. Csíkszeredát, Dévát és Galacot emelte ki bajnokesélyesként, hozzátéve, hogy a téli átigazolási szezonban nagyot változhatnak az erőviszonyok, attól függően, hogy „kinek meddig fog érni a takaró".

Az első felkészülési mérkőzést az együttes augusztus 11-én, szombaton 11 órától játssza a Marosvásárhelyi VSK otthonában. Ezt követi augusztus 15-én Sepsiszentgyörgyön a Veszprém elleni találkozó, majd hazai környezetben fogadjuk augusztus 19-én a Budapesti Műszaki Egyetem gárdáját.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."