Sport » Futsal

Új vágányra terelik a futsalt

Góbé Futsal Klub, Székely Futsal Klub, vagy csak egyszerűen Futsal Klub Székelyudvarhely lehet a új csapat neve.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsal
Fotó: archív.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. július 17., 17:09
0 hozzászólás. 

Nagyon úgy fest, hogy Székelyudvarhely nem élhet teremlabdarúgás nélkül. Az idén tizedik szülinapját ünneplő, háromszoros bajnokcsapat, Székelyudvarhely Sport Klub nevét elfelejthetjük. Helyette lesz más, de ezeket az emlékeket nem lehet eltörölni egy pillanat alatt, mint ahogy új közeget sem lehet kialakítani csettintésre.

Egy kis csoport azon munkálkodik, hogy új vágányon, de ugyanazon az útvonalon haladjon a helyi futsal. Erre elsősorban anyagi háttérre van szükség – semmi értelme annak, hogy elinduljon egy projekt, aminek olyan vége legyen, mint az elmúlt szezonban: a játékosok, szakmai stáb hónapokig ingyen dolgozott, a klub meg hatalmas tartozást halmozott fel.

Az elmúlt négy idényben a Sport Klub úgy maradt életben, hogy a város költségvetéséből érkező pénzösszeg jelentette a költségvetés kilencven százalékát. Ezt kerülné el az új alakulat, így helyi vállalkozókat von be az új elképzelésbe. Évi mintegy 400 ezer lejre lenne szükség, ennek majd felét a megyei és városi költségvetésből kapnák, a többit pedig össze kell gyűjteni.

Nagyon sok idő nincs már. A csapatot be kell jegyezni, be kell nevezni a bajnokságba, nem utolsó sorban pedig ki is kell alakítani a játékosállományt. Július 31-ig kell benyújtani a nevezést, egy hétre rá sorsolnák ki a menetrendet, augusztus utolsó hétvégéjén pedig elindulna a pontvadászat.

Jakab Zoltán irányításával a munka el is kezdődött, a szakembernek viszont egy megállapodása van a Sepsiszentgyörggyel a folytatást illetően.

Több cégvezető is jelezte, szándéknyilatkozatot írt alá, hogy különböző összeggel támogatja az új klubot, ennek összeget jelenleg elérte a havi 15 ezer lejt. A tervek szerint a helyi önkormányzattól és a megyei tanácstól 80 ezert lejt kapnának a 2013-as évben.

Látható, hogy még nincs meg a szükséges pénzösszeg, így arra sarkallnak mindenkit, hogy most tegyen meg mindent, hogy ne maradjon egy sportággal szegényebb Székelyudvarhely. A napokban kidolgozzák a támogatói kártya, a szurkolói kártya és a bérletrendszert. Ennek megváltásával bárki részese lehet az új klubnak.

Elkészítették már az „álomcsapatot" is, amivel nekivághatnának a szezonnak.

Klein László, Péter Róbert, Réti Norbert, Szőcs László, Szécsi Barna, Mihály Zoltán, Szabó Zsolt, Csoma Ferenc, Birtalan Barna, Bíró Attila, Miklós Sándor, Kovács Ákos neve szerepel egyelőre ezen.

Ki ne szurkolna nekik?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."