Sport » Futsal

Formálódik a futsalcsapat

Kedden először találkozott az újonnan alakuló teremlabdarúgó-csapat szakmai stábja és játékoskerete.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsal, gobe futsal klub
Fotó: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. július 24., 15:55
0 hozzászólás. 

Szorítja az idő a klubnevét még váró udvarhelyi teremlabdarúgó-csapatot, mert július 31-ig be kell iratkoznia az 1. Ligába. A tervek szerint a Góbé Futsal Klub nevet adnák az együttesnek – amennyiben ezt a hivatalos szerv elfogadja.

A következő lépésben meg kell alakulnia a klubnak – ki kell jelölni az elnököt, a tagokat, be kell jegyeztetni. Ütemszerűen haladnak a dolgok, a csapathoz közeli személyek elmondták, hogy a benevezési határidőig ott lesz az iratcsomó a szakszövetség asztalán, így az augusztus 8-ai sorsolásnál már megtudhatjuk, ki ellen kezd a gárda az élvonalban.

Az egyeztetések alapján szinte biztosnak vehető, hogy a Sport Klub nem nevez be a pontvadászatba, így ezt a helyet megkaphatja az új csapat.

Edzést tartottak

Kedden délután először gyűlt össze a játékoskeret. Jakab Zoltán elbeszélgetett a sportolókkal, vázolta az eddig kialakult helyzetet, illetve tájékoztatta a teremfocisokat a tervekről. A jelen állás szerint a vállalkozók szándéknyilatkozattal igazolták, hogy havonta 15 ezer lejt biztosítanak a klubnak. Ehhez kell még a városi és a megyei költségvetésből érkező összeg.

futsal, gobé futsal klub

A városi sportcsarnokban tartott tréningen tíz sportoló vett részt, itt volt Szőcs Lóránd is, de az ő játékára egyelőre nem számíthatnak, ugyanis az angol futsalbajnok játékosa. Megegyeztek vele, hogy amennyiben szükséges, akkor az utolsó átigazolási időszak előtt csatlakozik a gárdához.

Kapusposzton Klein László és Péter Róbert mellett Réti Norbertre számítanak. Mezőnyjátékosok tekintetében Kovács Ákos, Csoma Ferenc, Szabó Zsolt, Bíró Attila, Szőcs László, Miklós Sándor és Szécsi Barna húzott csukát. Utóbbi hazaköltözött, Székelyudvarhelyet választotta a magyar ezüstérmes Berettyóújfalu helyett.

Mihály Zoltán és Birtalan Barna igazoltan hiányoztak, de folyik a tárgyalás Mánya Szabolccsal is, akinek szeptemberig szerződése van a Sepsiszentgyörggyel.

A tervek szerint a felkészülési időszakban heti öt edzést tartanának, barátságos mérkőzéseket kötnek le. A versenyidőszakban pedig négy tréning lenne a hivatalos meccs mellett. Legközelebb csütörtökön fél négytől edz a keret a Rákóczi Centerben – a sportcsarnok mellett ezt használja még az edzésekre.

Bérletek, támogatói kártyák

A mostani állás szerint 12 csapat lesz a teremlabdarúgó 1. Ligában. Újjáalakult a Déva, a másodosztályból a Călăraşi jutott fel. Mivel a Székelyudvarhelyi Infopress SE nem indul az élvonalban (második lett a 2. Ligában), így a másik újonc gárda a Piteşti lehet, tehát az is elképzelhető, hogy 14 klub küzd meg.

futsal banner cikkbe

Az udvarhelyi gárda július 29-én, hétfőn háromcsapatos felkészülési tornát szervez a sportcsarnokban, ahol az IPSÉ-vel és a városi minifoci-bajnokság válogatottjával játszanak körmérkőzést.

Az elinduláshoz, a biztos anyagi háttérhez viszont még pénzre van szüksége a csapatnak, ezért találták ki a támogatói kártyát és a bérletrendszert. Ezzel kapcsolatos bővebb információt a 0744-632654-es telefonszámon Jakab Zoltántól kaphatunk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."