Sport » Futsal

Az utolsó másodpercben dőlt el a magyar-román futsalcsata

Hihetetlen visszavágót játszott a magyar és a román teremlabdarúgó válogatott, óriási csatában dőlt el a találkozó.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

mateigal
Matei Florin (2) és az udvarhelyi Gál István (14) párharca, utóbbi örült a végén
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT
2015. szeptember 22., 22:49
0 hozzászólás. 

A magyarok jobban kezdték a múlt heti 2-2 után a debreceni meccset, az 5. percben egy szép szögletvariáció után Harnisch közelről vágta a kapuba a labdát, ráadásul továbbra is uralták a meccset a meggypiros mezesek. Sok-sok helyzetet hagytak ki és ez bosszulta meg magát a játékrész vége előtt négy perccel, Florin Matei lódult meg a jobbszélen és erős lövéssel bevette Tóth kapuját. Az utolsó másodpercben Németh még kihagyott egy óriási lehetőséget, fordulás után Dróth lövése csattant a kapufán.

A 25. percben Harnisch könyöke állította meg a kapuba tartó labdát. Kiállítás lett belőle, illetve az idősebbik Matei ezt is gólra váltotta. A hazaiak azonban nem adták fel, továbbra is támadtak, Dróth lepattanó lövése után Hosszú érkezett jól és a kapuba sodorta a labdát. Azonban kigyűlt a magyarok csapathibája, az első tízméterest Florin Matei végezhette el, de Tóth térddel és a kapufa segítségével hárította azt. Maradt a 2-2, akárcsak egy héttel korábban.

A hosszabbításban megint a Jakab Zoltán által irányított román válogatotthoz került az előny, az első félidőben is néhány percnyi lehetőséget kapó udvarhelyi Szőcs László kotorta  Matei elé a labdát, a legtapasztaltabb román futsalos pedig most sem hibázott. Szinte rögtön utána jött a második kisbüntető is, de ezt Cristian Matei fölé lőtte. Vészkapusra váltott a magyar válogatott, Rábl viselte a megkülönböztetőt, fordulás után pedig Dróth kilőtte a jobb alsót, megint döntetlen volt az állás. Talpon volt a többezres magyar közönség és gyakorlatilag belehajszolta a hazaiakat a győzelembe. Dróth a 49. percben kapufát lőtt, de az igazi csattanó az utolsó percre maradt.

Az utolsó három másodpercben Lovas indította támadást, Öreglaki ívelt, Dróth pedig hatalmas fejessel küldte a kapuba a labdát, 4–3-ra a magyarok nyerték a debreceni csatát! A közönség egy része a pályára tódult, óriási ünneplés kezdődött, hiszen Dróth gólja azt jelentette, hogy Magyarország jutott ki a szerbiai Európa-bajnokságra, soraiban a székelyudvarhelyi Gál Istvánnal.

Teremlabdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező, 2. mérkőzés

MAGYARORSZÁG – ROMÁNIA 4–3 (1–1, 2–2, 2–3)

Összesítésben: 6–5

Debrecen, Főnix csarnok, 3000 néző. Vezették: Fernando Gutiérrez Lumbreras és Francisco Diaz (spanyolok)

Gólszerzők: Harnisch (5.), Hosszú (30.), Dróth (47., 50.), illetve Fl. Matei (15., 24. - büntetőből, 42.)

Magyarország: Tóth – Trencsényi, Dávid, Rábl, Lovas. Csere: Dróth, Harnisch, Németh, Hosszú, Komáromi, Gál, Szeghy, Öreglaki. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Románia: Iancu – Lupu, Florin Matei, Cristian Matei, Ignat. Csere: Stoica, Csoma Alpár, Răducu, Al-Ioani, Șotîrcă, Szőcs László. Szövetségi kapitány: Jakab Zoltán.

Sárga lap: Dávid, Trencsényi, Lovas, illetve Șotîrcă, Fl. Matei.

Kiállítva: Harnisch.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."