Sport » Futsal

Csak épp nem ásított az SK

Félórát végig szundikált a Székelyudvarhely Sport Klub a Kolozsvári Clujana otthonában, de még így is megvolt a lehetősége, hogy pontokkal térjen haza a futsal élvonal alapszakasz 16. játéknapjáról.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

Csak épp nem ásított az SK
Csak épp nem ásított az SK
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. március 19., 22:25
0 hozzászólás. 

Hétfő este jó hírrel indult a Székelyudvarhely SK idegenbeli találkozója. A harmadik helyezett Galac ugyanis hazai környezetben 6–4 arányban maradt alul a Focşani ellen. Az elhullajtott pontok azt jelentették, hogy a bronzérmes egy esetleges diadallal újból megközelítheti a Duna partiakat. Ezt a vágyat azonban nagyon nem láthatta az a kevés néző, aki kilátogatott a sportcsarnokba.

A vendégek a Réti – Csoma, Szabó, Birtalan, Bajkó (játszottak még: Bíró, Doltea, Székely, Képíró) összeállítással kezdtek. Az első tíz percben az élete első élvonalbeli meccsét kezdőkapusként játszó Réti Norbert remekelt, a Kolozsvári Clujana sokkal veszélyesebb volt, a nagyon statikus SK-val szemben.

Futsal_2011_12/kolozs_sk_2012_marc19


A 10. percben aztán a hálóőr sem tehetett semmit, egy a félpályán eladott átadást csíptek el a hazaiak, Cioară pedig védhetetlenül bombázta a jobb felsőbe. Három minutumra rá pedig már kettő volt közte: Şuteu használt ki egy védelmi megingást. Az első félidőben az udvarhelyiek egyetlen igazi gólhelyzetet sem dolgoztak ki. A szünetbeli 3–0-ás kolozsvári vezetés egy ellentámadásból született, innen pedig már kockáztatott Jakab Zoltán, mezőnyjátékosra cserélte kapusát.

A második félidőben sem változott sokáig a játék képe, sőt a vendégeket csak a szerencse mentette meg az újabb bekapott találatoktól, a vészkapus-szituációkban rendre hibáztak. A legelső igazi SK-gólhelyzetet Bíró hagyta ki a 23. percben. Ez előszele volt a 28. percben szerzett találatnak, amikor Székely passzolta közelről a hálóba a játékszert (3–1).

Futsal_2011_12/kolozs_sk_2012_marc19


Bajkó, Doltea és Birtalan előtt adódtak felzárkózási lehetőségek, a 34. minutumban aztán Doltea pofozott egy kipattanót a kapuba. Sokáig nem tartott a szoros eredmény, ismét következett egy eladott passz Cămpean nem hibázott (4–2).

Bajkó–Doltea összjáték után utóbbi lőtte hatról az SK harmadik találatát. A megrogyni látszó Clujana csak tetszhalott volt. Az utolsó percekben valósággal feltámadt, kiütötte az ellenlábasát.

Futsal_2011_12/kolozs_sk_2012_marc19


A játék alapján megérdemelt volt a hazai diadal, a Sport Klub rengeteget hibázott, hiányzott a fiúkból a tűz, a küzdeni akarás. Kolozsvár először nyert az SK ellen hivatalos összecsapáson.

Jakab Zoltán, az SK edzője honlapunknak így értékelt: „Ilyen játékkal, hozzáállással nem tudsz nyerni idegenben. Elnézést azon 25-30 egyetemista szurkolótól, akik kijöttek, de a tévénézőktől is, hogy nem tudtuk kiszolgálni jó játékkal. Ha lett volna eszünk, a rutinnal meg kellett volna verni ezt a Kolozsvárt. Úgy fest, hogy fizikálisan sem vagyunk felkészülve, de lehet, hogy fejben sem".

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 16. forduló:

Kolozsvári Clujana–Székelyudvarhely SK 7–3 (3–0)
Gól: Cioară (10., 39.), Şuteu (13., 39., 40.), Cămpean (17., 35.), illetve Székely (28.), Doltea (34., 37.).

Fotók: Manases Sándor.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."