Sport » Kézilabda

Továbbjutott az SzKC

Mindhárom mérkőzését megnyerve bekerült a Challenge-kupa harmadik selejtezőkörébe a Székelyudvarhelyi KC.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

IMG_1882
IMG_1882
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2009. október 12., 09:23
0 hozzászólás. 


Pénteken, szombaton és vasárnap zajlott a legkisebbik európai kézilabda-kupa második köre az Udvarhelyi Sportcsarnokban. A KC mellett három csapat dobálózott a C-vel jelzett csoportban: az olasz A.S.D. Albatro, a bosnyák Konjuh Zivinice és az angol Great Dane. Két továbbjutó hely volt, amelyre pályázott ez a kvartett.

A pénteki nyitómeccsen a Zivinice játszott a Londoni Great Dane csapatával, amelyen a bosnyákok lemosták a pályáról angol ellenfelüket. Este lépett pályára az SzKC, csak kemény csatában tudta legyőzni a taljánokat.

Szombaton a Konjuh és az Albatro csapott össze. Elég kiegyenlített mérkőzést láthattak az udvarhelyi szurkolók, és habár az olaszok uralni tudták a mérkőzést, néhány bírói tévedésnek köszönhetően a bosnyák csapatnak sikerült kiharcolnia egy döntetlent. Constantin Ștefan legénysége úgymond edzőmérkőzést játszott a londoniakkal, 19 góllal nyert az udvarhelyi gárda.

IMG_1882

Utolsó mérkőzése előtt két győzelmével már biztos továbbjutó volt az SzKC, de a Zivinice ellen sem lazítottak. Mivel az Albatro az angolokat 29 góllal verte el (jobb gólaránnyal a csizmások álltak továbbjutásra), a bosnyákoknak ki kellett volna harcolniuk egy döntetlent a KC-val szemben. Ezt meg is próbálták, nagyon beindultak a meccs elején, pillanatok erejéig négy góllal is vezettek. Nem adta ilyen könnyen a hazai csapat, és nagyszerű játékuknak köszönhetően tíz góllal verték el az ellenfelet.

Csoportelsőként jutott tovább az SzKC a Challenge-kupa harmadik körébe. A következőkben egyenes kiesési rendszerrel 18 csapat fog küzdeni a további menetelésért, majd az innen kvalifikáló 9 csapat mellé csatlakozik újabb 7, azután pedig már a legjobb 8 küzd egymás ellen.

Az udvarhelyiek oda-visszavágós meccsen a makedón Pelister Bitola csapatával kell játsszanak. Először itthon lépnek pályára november 14-én vagy 15-én, majd egy héttel később idegenben dől el a továbbjutó kiléte.

Az Udvarhelyi csoportmeccsek után megkérdeztük Constantin Ștefant, a KC edzőjét: „Volt három meccsünk, amit nagyon komolyan vettünk és mindegyiket sikerült megnyernünk. Az utolsó találkozón egy kissé lazán kezdték a fiúk, de sikerült összekapniuk magukat és megfordították az eredményt. Köszönjük a nézőknek, hogy kitartóan drukkoltak, nagyon sokat segítettek. Remélem a következőkben sem kell csalódjanak bennünk, továbbra is ilyen eredményeket érünk el”.



Challenge-kupa, 2. selejtezőkör, C csoport.
Péntek, október 9.:
RK Konjuh Zivnice – Great Dane HC London 38-24
Székelyudvarhelyi KC – A.S.D. Albatro 26-22

Szombat, október 10.:
A.S.D. Albatro – RK Konjuh Zivnice 22-22
Székelyudvarhelyi KC – Great Dane HC London 40-21

Vasárnap, október 11.:
A.S.D. Albatro – Great Dane HC London 44-15
Székelyudvarhelyi KC – RK Konjuh Zivnice 41-31.

1. Székelyudvarhelyi KC 3 3 0 0 107-74 +33 6
2. A.S.D. Albatro 3 1 1 1 88-63 +25 3
3. Konjuh Zivinice 3 1 1 1 91-87 +4 3
4. Londoni Great Dane 3 0 0 3 60-122 -62 0


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."