Sport » Kézilabda

Challenge-kupát szervez az SZKC

Elnyerte a Challenge-kupa csoportköreinek rendezési jogát a Székelyudvarhelyi KC csapata.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc
szkc
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2009. augusztus 14., 09:59
0 hozzászólás. 

Az udvarhelyi kézilabdás fiúk egy kis szerencsével részt vehetnek a Challenge-kupában, mivel a Dinamo nem adta be a nevezési dokumentumokat az Európai Kézilabda Szövetséghez (EHF). Miután a sorsolás megtörtént, az SZKC vállalkozott arra is, hogy a csoportjának mérkőzéseit megszervezze. A pályázatot sikerült elnyernie, így a Székelyudvarhelyi Sportcsarnokban játszhatja az európai kupaviadal első felvonását. Ellenfelei az angol bajnok Londoni Great Dane HC, a bosnyák bronzérmes Konjuh Zivinice, valamint az olasz bajnokság ötödik helyén végző Albatro együttesek lesznek.

Október 9-11 között zajlik a rendezvény, de addig még sok tennivalója van a Constantin Ștefan által irányított gárdának. Szeptember 6-án kezdődik a román bajnokság, és az első két mérkőzésén kőkemény ellenfelekkel kell szembenéznie. A múlt szezon bajnokával kezdenek az udvarhelyiek, ráadásul vendégként lépnek pályára a Konstancai HCM csapatával. A második meccs sem lesz sokkal könnyebb, hisz a kupagyőztes Steaua MFA alakulatát fogadják a Székelyudvarhelyi Sportcsarnokban.

Nemrégiben sajtótájékoztatót tartott az SZKC vezetősége, ahol elmondták, hogy kellemes meglepetésben lett részük, amikor az EHF értesítette a szervezési jog elnyeréséről. Örülnek, hogy a székelyudvarhelyi kézilabda csapat neve Európában is felcsendül. „Nem kis dolog egy ilyen rendezvény megszervezése, óriási áldozatokat kell hozni érte. Sokkal több pénzbe kerül a szervezés, mint ahogy azt gondoltuk, de örülünk, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt bizonyíthatunk” – mondta a klub elnöke, Dr. Verestóy Attila.

S6305311

A rendezéshez szükséges alapvető feltételeinek megfelelt az SZKC által leadott pályázat, már csak néhány apróbb munkálat van hátra: „a televíziós közvetítésen kellett javítani, de az új, operatőrőknek készített pódiummal ez megoldódott, valamint egy doppingellenőrzéshez szükséges szobát kell kialalkítani a sportcsarnok épületében, de ez is folyamatban van” – közölte Benedek Árpád Csaba, a klub ügyvezető igazgatója.

 

 


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."