Sport » Kézilabda

Itthon maradt az Infopress Kupa

Idén is sikerült elhódítania a hazai rendezésű kupát az SZKC kézilabda csapatának.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc_csapat
szkc_csapat
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2009. augusztus 23., 19:58
0 hozzászólás. 


Másodszor rendezték meg az Infopress Group Kupát. A tavalyi háromcsapatos torna idén négyre bővült, a Székelyudvarhelyi KC minden ellenfelét legyőzve ezúttal is megnyerte a trófeát.
Egy évvel ezelőtt az Universitatea Suceava és a Resicabányai UCM voltak a vendégszereplők, idén a Bákói Dedeman mellett két magyarországi csapat, a Dunaferr és a Ferencváros fogadta el a meghívást. Péntek délelőtt az utóbbi két együttes összecsapásával kezdődött a torna.

Nem túl meggyőző játékával a Fradi könnyedén kikapott a dunaújvárosi legényektől. Még az első félidőben tartani tudták magukat a zöld-fehérek, de a második játékrészben a Dunaferr felülkerekedett ellenfelén és könnyedén verte meg hat gól különbséggel (31-25).

A második mérkőzést a KC és a Bákói Dedeman játszotta. Nem sikerült jól a hazaiak kezdése, alig negyed óra elteltével hétgólos előnyt fabrikált a moldvai együttes. A szünetre hármat lefaragott hátrányából az SZKC, így még éltette a győzelem reményét a nézőkben. A második félidőre mintha egy teljesen új csapat lépett volna pályára, Constantin Ștefan legénysége lemosta a pályáról ellenfelét. Sokkal határozottabbá vált a védelem, ellentámadásaik pontosak és gyorsabbak lettek, így a feljavulásnak köszönhetően négygólos győzelmet aratott az udvarhelyi csapat.

fradi_bako2

Péntek délután az SZKC a Ferencvárosi Torna Clubbal mérkőzött. A vendégek nem tudták összeszedni magukat a délelőtti kudarc után sem, így a hazaiak mondhatni elevenen megdézsmálták a budapestieket, 11 góllal nyert Udvarhely. A másik találkozón ennél keményebb csatára került sor, Bákó csak nagyon nehezen verte meg a Dunaferr csapatát.

Szombaton rendezték az utolsó meccseket. Előbb a Dedeman játszott a Fradival, majd az SZKC a dunaújvárosiakkal. Minden meccsét kikapva utolsó helyen végzett a Ferencváros, Bákó az utolsó mérkőzésükön néggyel verte meg.

Utoljára maradt a mindent eldöntő találka, amelyen a Dunaferr négy góllal kellett volna nyerjen, hogy meghódítsa a trófeát (körbeverés esetén a gólarány számított). Ez azonban nem jött össze - habár a meccs elején vezettek is a magyarországiak -, az SZKC minden mérkőzését megnyerve másodszor is itthon tartotta a kupát.

dunaferr_szkc

Az új igazolásoknak jól sikerült a beilleszkedés, mindenkinek jutott játéklehetőség, bizonyítani is tudtak, többek közt a Dinamótól érkező kapus, Sorin Bârză elnyerte a torna legjobb kapusának járó díjat.

Augusztus 28-30-án Bákóba utazik az SZKC, ahol egy hasonló torna keretén belül játszani fog a helyi Dedeman, a Bucovina Suceava, illetve a görög PAOK Szaloniki csapatokkal.

Eredmények:
Péntek:
Dunaferr - Ferencváros 31-25 (15-12)
Székelyudvarhelyi KC - Bákó 36-32 (15-19)
Bákó - Dunaferr 34-31 (13-14)
Székelyudvarhelyi KC - Ferencváros 39-28 (19-11)

Szombat:
Bákó - Ferencváros 31-27 (16-14)
Székelyudvarhelyi KC - Dunaferr 32-26 (18-16)

Végső állás:
Első hely: SZKC 6 pont
Második hely: Bákói Dedeman 4 pont
Harmadik hely: Dunaferr 2 pont
Negyedik hely: Ferencváros 0 pont

Különdíjak:
Gólkirály: Mihalcea Andrei
Legjobb kapus: Sorin Bârză
Legjobb játékos: Nagy Kornél (Dunaferr).

címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."